Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

AntonSaell
Blandade känslor. Anton Säll, tränare för Lions a-lag, är missnöjd med det faktiska resultatet den gångna säsongen, men är mer än nöjd med lagets spel och uppryckningen under matcherna 2017.

”Jag har aldrig sett Lions så bra”

Ett Lions som inte fick ut sin potential under hösten. Men som exploderade under 2017. Då var det för sent. Dags för tränare Anton Säll att se tillbaka på säsongen.

Inför säsongen 2016/2017 meddelade Anton Säll att han kunde tänka sig en roll i ledarstaben i Lions HC:s a-lag. Så blev det. Minst sagt. Han fick ju huvudansvaret som tränare och det utan en större ledarstab.

– Det blir ensamt att vara själv. Men när föreningen inte hittade någon annan så kände jag att jag fick ta på mig det, men det hade blivit bättre kvalité om vi varit fler, säger Anton Säll.

Lions seriesäsong tog lite snopet slut redan för tre veckor sedan. Endast två poäng bakom segraren av Hockeytrean södra vår, Rönnäng.

Men vi tar det från början.

I oktober 2016 inledde Lions säsongen med förlust mot Munkedal, som kom att bli ett topplag i höstserien. Därefter fortsatte poängskörden att svaja. På sju omgångar hade Lions endast vunnit tre.

– Division 3 har haft jättehög kvalité i år, kanske har den aldrig varit bättre än såhär, säger Anton Säll och fortsätter:

– Hösttabellen visar inte vem som spelade bäst hockey, men den stämmer överens med de lag som har bäst spetsspelare.

Extra bittert blev det för Anton Säll och hans Lions i matcherna mot Munkedal.

– Vi var bättre än Munkedal men gjorde inte flest mål. Mölndal spelar den mest ”rätta” ishockeyn enligt mig, säger Anton Säll.

Ja, för det var Mölndal som knep förstaplatsen i höstserien följt av tvåan Munkedal som fick spela vidare i Alltrean.

Lions blev förvisade till Hockeytrean vår, den längre vägen för att ta en plats i division två.

Och äntligen, lossnade det för Lions.

– I träningsmatchen mot Säffle efter jul märktes det direkt att det hade lossnat för oss. Jag hade känt under hela hösten att vi satt inne på något bra men vi fick inte ut det förens då.

Men det var Rönnäng som satte käppar i hjulet för Lions under 2017. Precis som under hösten var det en motståndare som var knepig att slå. De två mötena lagen i mellan under 2017 slutade med seger för Rönnäng i båda, vilket fällde avgörandet när serien sedan var slut. Rönnäng vann serien med en poängs marginal.

– Vi var det bättre laget i alla matcher vi spelat 2017, säger Anton Säll och fortsätter:

– När vi hade mött Rönnäng hemma den 31 januari, skjutit 47 skott men endast gjort ett mål, fick jag ta mig en funderare.

Det resulterade i teoretiska genomgångar med ett värderingsarbete. Om jag som forward kommer in i anfallszon i den här positionen, hur ska jag tänka då? Ska jag skjuta på första stolpen och hoppas att pucken går i mål, eller ska jag kanske skjuta ett skott för en medspelare att kunna styra in?

– Vi tog ett snack kring detta och det gav utdelning direkt. Jag ser det som en erfarenhet för mig som tränare, att jag borde ha tagit tag i den problematiken tidigare på säsongen, säger en självkritisk Anton Säll.

Så, är du nöjd med säsongen?

– Resultatmässigt är jag inte nöjd. På pappret hade vi ett bra lag att gå vidare med redan i höstas. Men jag är jättenöjd, jättejätte-nöjd med spelet efter jul. Jag har aldrig sett Lions så bra och just att vi hade kontinuiteten i att spela bra under många matcher efter jul, säger Anton Säll.

Trots att matchsäsongen är slut tränar laget fortfarande tre gånger i veckan. Och närvaron är mycket bra enligt tränaren. Lika bra som den har varit under säsongen.

– Jag försöker förbereda spelarna så bra som möjligt redan nu inför nästa säsong.

Vem som ska träna Lions a-lag nästa säsong är inte klart. Men att Anton Säll kommer ha någon roll i föreningen är troligt.

– Vi behöver ha en stab i a-laget, inte bara en tränare. Sen får vi se om jag är en del av den eller inte. Men jag vill påpeka att även om jag var ensam tränare i a-laget i år så hade jag mycket god hjälp av spelarna i laget som tog stort ansvar, säger Anton Säll.

Fakta: Statistik från Lions säsong 2016/2017

Under hösten 2016 tog Lions 17 poäng på 12 matcher. Under januari-februari 2017 tog laget 24 poäng på 10 matcher.

I de 10 matcherna januari-februari sköt Lions 61 skott och släppte in 30 (+31), vilket kan jämföras med statistik från höstens 12 matcher då laget sköt 43 skott och släppte in 49 (-6).