Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Nybygge. Såhär ser den nuvarande styrelsen ut i IFK Strömstad. Jonas Danielsson (längst ner till vänster), Sofia ­Johansson (mitten i undre raden) och Mats Molin (längst upp till vänster), kommer vara en del av den nya styrelsen.

  IFK vill ha fler i föreningen

  IFK Strömstad fortsätter att jobba hårt för att stärka upp föreningen. Just nu kanske lite i motvind. Tävlingssäsongen är bara några månader bort och u-laget har ännu ingen tränare.

  Något P17-lag blir det inte i IFK Strömstad säsongen 2017.

  – Det är för få spelare i truppen som är kvar. De som är kvar får spela i u-laget, säger Jonas Danielsson, kassör.

  Tränarrollerna är ännu inte tillsatta för u-laget, men under den här veckan ska representanter från föreningen sätta sig ner med en kandidat.

  – Vi vill helst ha tre tränare/ledare för u-laget så arbetet ska kunna fördelas så pass att det inte blir tungt för de ansvariga, säger Jonas Danielsson.

  Föreningen söker alltså just nu aktivt med ljus och lykta för fler personer som kan tänka sig en roll i laget.

  U-laget är tänkt som ett lag som framöver kommer kunna generera spelare till a-laget. Och för Jonas Danielsson är det viktigt att ledarna i det laget ska vara föreningsdrivna personer. I den truppen som finns i dag spelar flera ensamkommande ungdomar, vilket gör ledarskapet extra viktigt då kanske fler faktorer än fotbollen spelar in, i och med de ensamkommandes levnadssituation, till exempel.

  – Personligen värderar jag ledarskapet högre än en person med gedigen fotbollsbakgrund. Det ska vara en person som kan få ihop en grupp, säger han.

  Den 23 mars är det årsmöte. Då ska den nya styrelsen ta form. Enligt Jonas Danielsson har sju personer gett klartecken för att sitta i styrelsen. Men även här vill man bli fler.

  – Vi siktar på att bli elva styrelsemedlemmar, säger han.

  Mats Molin och Jonas Danielsson blev förra året valda på två år, båda två kommer alltså sitta kvar. Sofia Johanssons uppdrag går ut inför 2017 men har enligt Danielsson meddelat att hon vill fortsätta i ett år.

  – Sen har vi fyra till som är klara från deras sida, men det ska ju tas beslut om dessa under årsmötet, säger Jonas Danielsson.

  Nuvarande ordförande Reimer Johansson har, som tidningen tidigare skrivit, meddelat att han inte kommer att fortsätta sitt uppdrag.