Går för ny seger. IFK Strömstad hoppas på sjunde segern i seriespelet. På lördag väntar match mot serietrean Smögens IF. (Arkivbild) 
Går för ny seger. IFK Strömstad hoppas på sjunde segern i seriespelet. På lördag väntar match mot serietrean Smögens IF. (Arkivbild) 

IFK-tränaren: "Vi måste vinna mot Smögen"

Starkt självförtroende hos obesegrade serieledaren IFK Strömstad inför mötet med serietrean Smögen på Havsvallen

ANNONS
|

Kamratklubben från Strömstad ångar på i division 6 norra Bohuslän. Sex segrar på sju omgångar, 49 gjorda mål och endast nio insläppta, är kvitto på att det går för IFK. I förra omgången besegrades Skredsvik med 9–0.

Tränare Peter Lindqvist hyllar spelarnas insats och gladdes åt mittfältaren Erik Barkengrens återkomst efter skada. – Vi rullar bollen riktigt bra och spelade väldigt bra fotboll. Erik är jätteviktig för laget. Med honom och Collins (Omondi) som mittlås blir det riktigt bra. Sedan går unga spelare som Nils Carlgren och Vikig Törnblad framåt. Att vi ligger så bra till i serien beror framför allt på att spelarna tränar regelbundet. Vi är 15-20 spelare på varje träningspass, säger Peter Lindqvist.

ANNONS

På lördag åker laget till Havsvallen. Motståndarna Smögen ligger endast en poäng bakom IFK Strömstad och har endast förlorat en match.

Lagkapten David Olsson har skadebekymmer och är inte uttagen i matchtruppen. Anthon Randa är på väg tillbaka efter skada, men är inte spelklar än. – Vi måste vinna mot Smögen. Jag har fått rapporter från två andra lag vi har mött att de är starka på mittfältet. Vi får se om de spelar med fem eller fyra spelare på mittfältet. Men spelar vi som vi gjorde mot Skredsvik kommer det att gå bra. Nu är Smögen skadeskjutna och har fått mycket återbud – men det är likadant för oss, säger Peter Lindqvist.

Fakta: Tabelläget efter sju omgångar i division 6 norra Bohuslän

1. IFK Strömstad, 19 poäng.

2. Bovall/Hunnebo, 19.

3. Smögens IF, 18.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS