Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Far och dotter Nielsen IFK Strömstad
Far och dotter Nielsen, René Nielsen och Sandra Nielsen, IFK Strömstad

IFK Strömstad leder serien

IFK Strömstads damlag körde över Frändefors IF med 10–1 efter bland annat fem mål av Sandra Nielsen. Segern innebar att IFK gick upp i serieledning. 

Strömstadstjejerna tog säsongens andra seger på tre omgångar när man slog tillbaka Frändefors på Frendevi IP.

IFK satte full fart direkt och ledde i halvtid med hela 5–0. Målsprutan Sandra Nielsen hade då gjort ett hattrick och därmed så gott som spikat igen matchen.

Strömstadstränaren René Nielsen var nöjd, men tyckte samtidigt att det fanns en del saker i spelet kunde vara bättre.

– Vi inleder med att missa en del avslut, men det var väldigt långt gräs och tungsprunget. Men när vi väl började rulla boll så fungerade det bra, säger Nielsen.

IFK, som varvade ungt med rutinerat manskap, slog inte av på tempot i andra halvlek. När matchen var över hade laget totalt fyra målskyttar i Sandra Nielsen, Elin Johansson, Siofra Linnane och Olivia Tillery.

René Nielsen hyllade de yngre spelare som han tyckte tog för sig. Han såg också att lagets passningsspel förbättrats avsevärt.

– Vi levererade bollen till varandra. Tidigare har det varit lite chansbollar och hoppats att den ska gå fram. Men nu spelade vi jävligt fin fotboll och det var en bra match av tjejerna.

Nu laddar IFK Strömstad för fredagens match mot topplaget Svarteborg FK/Stångenäs AIS hemma på Strömsvallen.

– Spelar vi som vi stundtals gjorde senast så vinner den matchen också. Men det gäller att alla är på tårna, säger René Nielsen.