Tre nya poäng. IFK Strömstad stod för en stark laginsats mot Svarteborg/Stångenäs.

IFK dominerade i seriefinalen

Strömstad leder division 4. På fredagskvällen besegrades Svarteborg/Stångenäs med 7-2 på Strömsvallen. – Jag är så oerhört stolt över tjejerna, säger IFK-tränaren René Nielsen.

|

Det var på förhand upplagt för en jämn och tät match mellan ettan och tvåan i division 4. Men efter slutsignalen visade IFK varför de är ett lag för toppstriden och siktar på uppflyttning.

Bortalaget inledde annars bäst på Strömsvallens fina gräsplan. Efter en kvart sköt Lisa Lundgren in 1-0 från straffpunkten. Dessförinnan hade sylvassa anfallaren Sandra Nielsen haft två fina lägen att näta för IFK, men Ester Samuelsson i Svarteborg-målet stod i vägen.

Nielsen skulle dock revanschera sig - och det med råge. I den 18:e och 23:e minuten sköt hon först in kvitteringen och sedan IFK:s ledningsmål. Mycket i den första halvleken kom att handla om Sandra Nielsen. Med drygt fem minuter kvar av första halvlek drev hon upp bollen längs vänsterkanten och passade snyggt in i straffområdet till lagkapten Frida Nilsson som rullade in 3-1.

– Det var jämnt i 20 minuter. Sedan tycker jag att vi tog över totalt, säger IFK-tränaren René Nielsen om första halvlek.

Hemmadominansen fortsatte i andra halvlek. I den 55:e minuten fullbordade Sandra Nielsen sitt hattrick med målet som innebar 4-1. I 60:e minuten gjorde Frida Nilsson 5-1. Den sista halvtimmen blev en transportsträcka mot säsongens tredje IFK-vinst. Strömstad toppar serien tre poäng före Rössö u-lag.

– Det här var en lagseger, säger René Nielsen.