På söndagen spelar IFK Strömstad sin första träningsmatch för säsongen. (arkivbild)
På söndagen spelar IFK Strömstad sin första träningsmatch för säsongen. (arkivbild)

IFK:”Det känns grymt bra”

Formkurvan pekar uppåt när IFK Strömstad laddar för ­genrep mot Uddevallaklubben FC Diaspora på Strömsvallen. – Jag kommer ställa upp med starkaste laget, säger ­IFK-tränaren Peter Lindqvist.

ANNONS
|

Bra uppslutning och hög intensitet på träningarna. Det blåser medvind för IFK Strömstad inför seriepremiären i division 6 mot Bovall/Hunnebo om drygt en vecka. Men innan avsparken på Kungshamnvallen väntar genrep under påskdagen mot division 6-laget FC Diaspora. Strömstadstränaren Peter Lindqvist kan ställa upp med ett slagkraftigt lag.

– Det har sett jättebra ut på träningarna. Vi är i stort sett hela a-lagstuppen, 18-20 man, på samtliga träningar – plus 4-5 spelare som vill in i truppen, säger Peter Lindqvist.

IFK-tränaren kan matcha samtliga spelare med undantag för bortreste Love Fartizon. I Peter Lindqvists matchtrupp ingår även David Olsson, vars övergång från Grebbestad fortfarande inte är klar.

ANNONS

– David är ännu inte klar för oss. Jag vet inte så mycket om detaljerna runt övergången, men för mig är han fortfarande en Strömstadsspelare. Han kommer att spela för oss ända fram till att serien börjar. Även om han inte hinner bli klar för oss fram till serien så kommer han ändå träna med oss, säger Lindqvist.

Han säger vidare att FC Diaspora blir en bra värdemätare inför seriepremiären – även om han inte scoutat laget närmare.

– Nu handlar det om oss inför premiären. Jag tycker att motståndarlaget är ganska ointressant. Nu har vi haft gott om folk och jag har en trupp som jag tror på. Det känns grymt bra inför seriepremiären.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS