Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

damlag
Flygande start. Strömstadstjejerna besegrade Eds FF med 10–1.

IFK övertygade direkt

IFK Strömstads damlag inledde säsongen med en storseger när Eds FF kördes över med 10–1 på Strömsvallen.

I november gick startskottet för föreningens satsning på ett damlag. Tre månader senare var det dags för årets första träningsmatch mot division 3 laget Eds FF – och vilken drömstart det blev för tränare René Nielsens spelare.

IFK inledde fredagens kvällsmatch på Strömsvallen konstgräs i ett högt speltempo med mycket löpningar, vilket gästerna hade svårt att hantera. Efter första halvlek var matchen också så gott som avgjord då hemmalaget ledde med 5–0.

– Vi har ett väldigt löpstarkt lag och hela laget arbetar som en helhet. Eds hängde med under en kvart, men sedan var de körda, säger René Nielsen.

IFK dominans fortsatte under andra halvlek och slutresultatet skrevs till hela 10-1. Bäste målgörare för IFK blev Sandra Nielsen med sex fullträffar. Övriga målskyttar blev Frida Nilsson (3) och Jasmin Olsson (1). René Nielsen var stolt över lagets prestation.

– Jag tycker det är fantastiskt. Vi har tränat ihop under tre månader. Med det som facit så är det en fantastisk insats, säger han.

Med tanke på att det var lagets första match. Vad hade du förväntat dig för matchbild?

– Jag tänkte först att spelar vi 0–0 så får vi vara nöjda med det. När man bara tränar tillsammans så vet man inte riktigt var man står. Jag tycker det var grymt spelat från alla lagdelar. Det är en gedigen laginsats.

René Nielsen delar även ut beröm till de yngre spelarna från klubbens u-lag.

– De för sig på planen och trycker till i närkamperna. De gör det riktigt bra.

Om två veckor går division 4-laget IFK Strömstad in i DM och inleder gruppspelet mot division 2 laget Vallen IF på Strömsvallen.

– De har ramlat ned från division 1. Då får vi nog bekänna färg. Samtidigt blir DM-matcherna som våra träningsmatcher, konstaterar René Nielsen.