Tre Kronor och Damkronorna OS-laddar i Incheon. Arkivbild.
Tre Kronor och Damkronorna OS-laddar i Incheon. Arkivbild.

Hockeyn dubbelladdar utanför Seoul

Två ishockeylandslag – samma OS-uppladdning. Både Damkronorna och Tre Kronor ska ha träningsläger i Incheon utanför Seoul inför OS.

ANNONS
|

Damkronorna kommer att vara först på plats den 2 februari. När Leif Boorks landslag sedan åker vidare till OS-byn den 8 februari, startar Tre Kronors läger i Incheon.

Där ska Tre Kronor också spela en träningsmatch den 12 februari, tre dagar före OS-premiären mot Norge.

- Det ska vara mot någon av de större nationerna. Vi hoppas kunna sätta det inom en till två veckor. Vi pratar med några olika nationer. Alla sitter i samma sits, säger Tre Kronors manager Putte Köhler som den här veckan är på rekresa i Sydkorea tillsammans med Sveriges olympiska kommitté (SOK).

ANNONS

Hockeyfansen är besvikna över att NHL inte släpper sina spelare till vinterspelen. Men för Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg finns en fördel – att han kan samla spelarna upp till en vecka innan turneringen startar.

I Sotji för fyra år sedan kom den svenska truppen med alla NHL-stjärnor till OS-byn så sent som två dagar före premiären.

Skånederbyt Malmö–Rögle den 5 februari är sista SHL-matchen innan klubbarna släpper eventuella OS-spelare till Tre Kronor.

- Det är mycket möjligt att vi måste ordna ett läger på hemmaplan, i Stockholm, för spelare som kanske kommer tidigare från KHL och behöver träna några pass, säger Putte Köhler.

Seoul, TT:s utsände
Fakta: Tre Kronors OS

Truppen tas ut 16/1

Träningsläger i Incheon 8-13/2

Träningsmatch 12/1, motstånd ej klart

Gruppspelsmatcher: Norge 15/2, Tyskland 16/2 och Finland 18/2.

Fakta: Damkronornas OS

Truppen tas ut 12/1

Träningsläger i Incheon 2-7/2

Minst en träningsmatch, motståndare och dag ej klart

Gruppspelsmatcher: Japan 10/2, Sydkorea 12/2 och Schweiz 14/2.

ANNONS