Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Anton Henriksson

Henriksson vänder hem till Grebbestad

Under hösten var Anton Henriksson utlånad till moderklubben Grebbestad. Nu är det klart att han fortsätter även under kommande år.

Efter förra säsongen stod det klart att Anton Henriksson inte skulle bli kvar i superettanklubben Örgryte. Det blev två och ett halvt år i Öis och sedan dess har anfallaren pratat med flera klubbar om framtiden.

På måndagskvällen blev det klart. Moderklubben Grebbestad får ett välkommet nyförvärv.

– Skönt att ha tagit ett beslut. Jag har tänkt mycket fram och tillbaka sedan i november, säger Henriksson.

Han har sökt och kommit i på en fastighetsmäklarutbildning på distans och har därför inte kunnat ge besked tidigare. Något som gjort att andra intresserade klubbar har fallit bort.

– Det handlar om division 1- och superettanklubbar men de har velat spika trupperna tidigt. Jag har alltid haft bra kontakt med Grebbestad och det kommer att bli roliga matcher i år. Vi har ett bra lag och de flesta stannar sedan förra året. Sedan blir det ett lyft med de nya tränarna.

Nu går flyttlasset hem till Grebbestad och från början till föräldrahemmet. Anton Henriksson återförenas därmed med kompisarna Mattias Svensson, Tobias Carlsson och Christoffer Söderlund. Han hoppas också kunna bilda anfallspar med en bekant partner – kusinen Jonas Henriksson.

– Jag har inte full koll men tror att han kommer att spela ett år till med oss. Vi har alltid spelat bra tillsammans.

Anton Henriksson har skrivit på för ett år med Grebbestad och tycker att det är lite som att komma hem.

– Det känns som att jag fortsätter där vi slutade i höstas, då blev det 8-9 matcher. Det ska bli kul, jag längtar till när matcherna börjar, säger Anton som hoppas att få chansen högre upp i seriesystemet en annan gång.

– Jag får en viktig roll här och hoppas kunna göra en del poäng. Jag vill inte spela i tvåan resten av livet och har inte gett upp om framtiden.