Förväntansfull. Banskötare Bengt Haggren hoppas vädret är på arrangörernas och spelarnas sida. Strömstad BGK jagar första poängen i seriespelet.
Förväntansfull. Banskötare Bengt Haggren hoppas vädret är på arrangörernas och spelarnas sida. Strömstad BGK jagar första poängen i seriespelet.

Han hoppas på första poängen

Under helgen spelas andra serieomgången i division 3 södra C. SBGK vill studsa tillbaka efter motiga premiären i Borås och spika formtoppen på hemmaduk.

ANNONS
|

Bengt Haggren, banskötaren och vaktmästare på Strömstads Bangolfklubb, slår sig ner vid bordet i den lilla klubbstugan nedanför Surbrunnsgatan. I helgen står föreningen som tävlingsarrangörer när Borås, Uddevalla, Myresjö, Göteborg, Tuve och Hårdton gästar Strömstad. Trots att det under veckan har fallit en del regn är banan i god kondition.

– Vi lade ny filt på banan hösten 2014, så de har spelat ett par år på den. Blir det för mycket regn är det så klart inte bra. Men lite regn tål de och då är det bara till att skrapa bort vattnet. Om det är seriespelet ska det till mycket regn för att tävlingen ska bli inställd, säger Bengt Haggren.

ANNONS

Första serieomgången spelades i Borås. Då gick det inte alls vägen för SBGK som hade svårt att få ihop till lag. Nu ser läget betydligt ljusare ut och laget kan räkna in förstärkningar i Christer Mattsson och Ulf Qvicklund. Bengt Haggren håller serieledaren Borås som favorit, men menar samtidigt att mycket kan hända under tävlingen.

– Vem som blir bäst denna gång är svårt att säga. En av anledningarna till att Borås gick bra i förra omgången var tack vare deras nya banor, som även SM ska avgöras under SM-veckan i juli. Banorna lades redan förra året, men det är såpass nytt att det inte är många klubbar som hade varit där, säger Bengt Haggren.

Hur ser utvecklingen ut kring nya filtar och banor?

– Filtarna är i princip som de alltid har varit, men banorna har utvecklats och byggs i dag på annat sätt än tidigare, säger han.

Banan i Strömstad var en av de första banorna med betong under filten. I dag är de senaste banorna av kategorin Nifo Steel som byggs i rostfritt stål, betong och filtmatta. En av de stora skillnaderna mot föregångarna är att man inte använder trä, som av naturliga skäl är mer väderkänsligt.

ANNONS

– De är framför allt mer underhållsfria och kraftigare. Betongbanor finns, men de är inte så vanliga, säger Bengt Haggren.

Vad tror du om lagets chanser att lyckas när du ser på motståndarlagen och jämfört med hur ni presterade senast i Borås?

– Här hemma tror jag allt att de ska kunna vinna några matcher. Med förstärkningarna av Christer Mattsson och Ulf Qvicklund så tror jag att det kan gå vägen.

Tävlingarna börjar under lördagen med två omgångar. Resterande matcher spelas på söndagen. Nästa serieomgång spelas i Uddevalla.

– Vi får hoppas att vi även får med oss vädret, säger Bengt Haggren.

Fakta: Division 3 Södra C

Ställning i tabellen inför andra omgången

1. Borås MGK: 12 poäng

2. Uddevalla BGK: 8.

3. Myresjö BGK: 6.

4. Göteborgs BGK 2, 6.

5. Tuve Tigers BGK, 6.

6. Hårdton IK: 4.

7. Strömstad BGK: 0.

Strömstads trupp

Christer Mattsson, Christer Karlsson, Hans-Erik Hansson, Stig-Arne Oskarsson, Håkan Fransson, Ulf Qvicklund.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS