Grebbestads säsong drar igång på allvar

För fem veckor sedan drog Grebbestads IF igång träningarna på allvar. Och på lördag är det skarpt läge – tävlingssäsongen 2017 tar sin start.

ANNONS
|

Tanken var att Grebbestad skulle spela minst en träningsmatch innan säsongens första tävlingsmatch. Men så blev inte fallet. Träningsmatchen sköts upp, vilket innebär att lördagens match mot Lysekil i distriktsmästerskapen blir den första för säsongen.

Det var också för fem veckor sedan som lagets nya tränare, Matti Demegård anslöt till laget.

– Den första tiden har varit bra tycker jag. Vi har fått till bra träningar, säger Matti Demegård.

Och arbetet med att lära känna spelarna och laget har bara börjat.

– Det är en grupp spelare som har varit mottagliga för våra tankar, både när det gäller träningsmetoder men också hur vi vill spela fotboll. Vi pratade faktiskt om det i helgen, att det är nu jag börjar lära mig hur de enskilda spelarna reagerar och agerar i vissa situationer, säger Matti Demegård.

ANNONS

Just nu består truppen av 17 spelare. Det absolut senaste namnet som blev klart är rutinerade Jonas Henriksson. På tisdagskvällen meddelade klubben att skyttekungen bestämt sig för att spela en femte säsong i Grebbestad. Parterna är än så länge bara muntligt överens. På 77 spelade seriematcher har Jonas Henriksson noteras för 63 mål. Tidigare i veckan skrev också 18-årige Hugo Stenelind, som tidigare tillhört division 4-laget Ed, på.

– Hugo har en hög ambitionsnivå och ville verkligen komma till oss då han ser vår träningsmiljö som bra för hans utveckling. Hur mycket han kommer få spela får vi se, men han är beredd att ta lite mindre speltid för att få vara i den här träningsmiljön. Sen ser vi självklart också en talang i honom, han är ung och inte klar än.

I januari gjorde Matti Demegård sitt sista uppdrag för det svenska damlandslaget under två träningsmatcher som spelades i La Manga. Nu är fokus het riktat till arbetet på kliniken i Göteborg och Grebbestad, främst på DM-matchen borta mot division 5-laget Lysekil nu på lördag.

– Ska jag vara helt ärlig så vet jag ingenting om Lysekil. Jag hoppas få lite information från andra som kan dem innan vi står där på planen på lördag, säger Matti Demegård.

ANNONS

Han medger att de tar DM på allvar, men i matchen mot Lysekil ska laget inte anpassa sig efter motståndarnas spel.

– Vi kommer till exempel inte ändra på vårt anfallsspel bara för att något annat kanske passar mot dem. Vi ska spela vårt spel. Jag kan tillägga att den senaste tiden har vi fokuserat och tränat främst på vårt försvarsspel och omställningen till det, säger Matti Demegård.

I torsdags skrev två man till på för Grebbestad. Mittfältaren Emeka Uche, närmast från Lysekils AIK, och Erik Andreasson, i huvudsak anfallare, från Munkedals IF.

– Erik är ju en vass avslutare har vi sett på träningarna. Emeka har en snabbhet som få har, så de är intressanta båda två, säger sportchefen Peter Svensson på Grebbestads IF:s hemsida.

Fakta: Grebbestads nuvarande trupp

Målvakt:

Jonatan Hårenberg

Backar:

Felix Norén

Tobias Carlsson

Ulrik Karnström

Jimmie Larsson

Marcus Broberg

Mathias Hegeland

Mittfältare:

Hugo Stenelind

Markus Svensson

Victor Edvardsson

Christoffer Söderlund

Granit Berisha

Oskar Lindberg

Emeka Uche

Anfallare:

Jonas Henriksson

Anton Henriksson

Olle Kristoffersson

Mattias Svensson

Erik Andersson

17 spelare är klara för säsongen. Målet är att ha en trupp på 22 spelare.

Källa: www.grebbestadsif.se

ANNONS