Hampus Furublad. (Arkivbild) Bild: Nemanja Kazic

Grebbestad tappade viktiga poäng

Grebbestad tappade två viktiga poäng i jakten på ett nytt division 1-kontrakt. Med fem matcher kvar ligger laget under nedflyttningsstrecket.

ANNONS

Grebbestad ledde med 2–0 mot topplaget Torn efter 55 minuters spel. Sedan gjorde gästerna två mål inom loppet av 15 minuter och fick med sig en poäng från Sparvallen i Tanumshede.

– Det känns riktigt surt just nu, säger Grebbestads mittfältare Hampus Furublad efter slutsignalen.

Matchen inleddes annars jämnt med Torn som det bollförande laget. Hampus Furublad gav hemmalaget ledningen i den 29:e matchminuten, vilket också blev halvtidsresultatet.

– Vi spelade riktigt bra försvarsspel och styrde ut dem mot kanterna, säger Hampus Furublad om den första halvleken.

I början av den andra halvleken ökade Ahmed Abdultaofik ledningen till 2–0. I det läget hade Grebbestad bra koll på läget.

ANNONS

– En otrolig skön start. Vi tryckte på framåt och hade bra koll på läget, berättar Furublad.

Gästerna kom tillbaka

Men i matchminut 55 kunde gästerna reducera genom André Johansson.

– De fick energi efter reduceringsmålet och tryckte en del långbollar och inlägg mot vårt straffområde.

Med knappa 20 minuter kvar kunde Torns Adam Olofsson trycka in kvitteringsmålet. Ett långskott tog på Torn-spelare och letade sig in bakom Jonathan Hårenberg i hemma-målet.

– Ett riktigt slumpmål. Vi har inte marginalerna med oss just nu.

"Bra laginsats"

Mot slutet av matchen gick båda lagen framåt för ett segermål, men fler mål blev det inte.

– Sett över hela matchen tycker jag vi gjorde en bra laginsats. Vi sprang och kämpade för varandra i 90 minuter. Vi får ta nya tag i nästa omgång, säger Hampus Furublad.

En poäng innebär att Grebbestad ligger kvar under nedflyttningsstrecket och har fyra poäng upp till Skövde AIK på säker mark.

Kommande lördag gästar Grebbestad Tvååkers IF.