Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/9
ANNONS ▼

Grebbestad gjorde vad som krävdes mot Lysekil i DM

Med en lufttemperatur runt noll grader gick Grebbestad ­enkelt segrande mot Lysekil. Och nollan, den höll de.

Dimman låg tät över Kronbergsvallens IP i Lysekil på lördagseftermiddagen.
Trots kylan och det ruggiga vädret hade närmare hundra personer tagit sig ut för att se säsongens första DM-match mellan division 2-laget Grebbestad och division 5-laget Lysekil.

Grebbestad började matchen med flera uppspelsförsök längs med högerkanten där Mathias ­Hegeland som yttermittfältare ­visade sig pigg.
Efter tolv minuter spel skapades matchens första målchans ­genom ett inlägg från just Mathias ­Hegeland, men som resulterade i ett skott efter en feltouch.
Med från start spelade ett av Grebbestads senaste nyförvärv Hugo Stenelind. I mitten på den första halvleken tog han för sig som bollhållare på vänsterkanten med flera skottförsök.

Lysekils målvakt fick ständigt vara på tårna, även om Grebbestad inte kom till många farliga avslut i den första halvleken. I den 36:e matchminuten fick han dock ­kapitulera då den så pigge Mathias Hegeland gjorde matchens första mål.
1-0 till Grebbestad stod sig till paus.

De första fem minuterna av den andra halvleken pressade hemmalaget Lysekil hårt på Grebbestadspelarna och ägde bollen. Men så mycket längre än så fick inte Lysekil något att säga till om. Dimman lättade och efter att Grebbestad gjort 2-0 efter ett snyggt kombinationsspel inne i straffområdet tog bortalaget över matchen totalt.
Erik Andreasson sköt 3-0 i så när krysset efter 57 minuters spel och knappt tio minuter senare blev det 4-0 efter ett självmål då en Lysekilsspelare var sist på bollen.
5-0 signerat av Olle Kristoffersson, kom i den 69 matchminuten, även det efter ett fint och snabbt kombinationsspel som slutade i en klack på högerfotens insida. Trots flera vassa chanser slutade matchen 5-0 till Grebbestad.
– Det var ringrostigt, som alltid när man spelar säsongens första match, sa tränaren Matti Demegård efter slutsignalen.

Stundtals visade Grebbestad upp ett snabbt och tekniskt spel, men inte tillräckligt bra eller på en jämn och hög nivå, enligt Demegård.
– Vi missar lite för många pass på tekniska fel och i den första halvleken saknas det många farliga målchanser, säger han.

Den senaste tiden har Grebbestad tränat extra mycket försvarsspel, något de inte fick visa upp mycket av mot Lysekil då Grebbestad var det bollförande laget.
– Det är positivt att vi gör fem mål, och framför allt två av dem så som vi vill att de ska komma, ­kombinationer framför mål. När ett lag backar hem så tydligt måste vi bli bättre på att se ytorna, sammanfattar Matti Demegård.

Nästa DM-match spelar GIF redan på onsdag. Då mot Hamburgsund på Sparvallen.

 

Fakta: LAIK - GIF

Startelva Grebbestad: Anders Tjernberg (målvakt)

Backar: Jimmie Larsson, Ulrik Karnström och Tobias Carlsson

Mittfältare: Hugo Stenlind, Felix Norén, Markus Svensson och Mathias Hegeland

Forwards: Erik Andreasson, Oskar Lindberg och Olle Kristoffersson

Målen: 0-1 (Mathias Hegeland) tid: 26

0-2 (Olle Kristoffersson) tid 51

0-3 (Erik Andreasson) tid:57

0-4 (självmål) tid 66

0-5 (Olle Kristoffersson) tid 69