Glesa anfall sänkte Bullaren

Det började lovande men till slut gick proppen ur. Bullarens premiär slutade med en 4-0-förlust på måndagen.

|

Påsken betydde mer än bara must, ägg och chokladkaniner för Bullarens Goif. På annandagen spelade division 2-laget sin seriepremiär.

Vänersborgs FK och Bullaren bjöd åskådarna på Vänersvallens läktare på en jämn och tempofylld inledning. Matchens första riktiga målchans skapade Vänersborg, men en stressad hemmaspelare avslutade utanför. Minuten senare tvingades Bullarens målvakt Josefin Johansson till en reaktionssnabb räddning med högerfoten då skott avlossades på nära håll.

Knappt 20 minuter in i första halvlek tilldömdes Bullaren en frispark i snäv vinkel till höger om den offensiva straffområdet. Liselott Persson stegade upp vid bollen och slog en skruvad boll som träffade kryssribban och resulterade i returchans – men Vänersborgsmålvakten kunde tillslut få tag på bollen.

Sedan tog VFK över allt mer, både bollinnehavet och målchanser. Bullaren stod emot bra med tuffa tag från mittbackarna Emma Mattsson och Angelica Karlsson. Men det höll inte halvleken ut. I 39:e minuten letar sig en välslagen hörna in vid Josefin Johanssons bortre stolpe och Vänerborgsspelaren hoppade högst och nickade in 1-0.

– Vi skapar många chanser i första halvlek och är starkare då, men jag är ändå inte nöjd med den nivån vi håller, säger Josefin Johansson, målvakt och tränare.

andra halvlek gick i samma tecken som den första halvleken slutade. VFK var det bollförande laget och skapade många chanser. Bullaren backade automatiskt hem och hade svårt med omställningar till anfall. Bullaren hade inte mer än en eller två chanser i den andra halvleken, och inget av dem var särskilt svårtaget av Vänersborgsmålvakten.

– I vår senaste match, träningsmatchen mot Töcksfors spelade vi 4-5-1 i en halvlek och då lyckades vi bra med omställningarna och skapade många lägen. Idag (läs i måndags) spelade vi med samma spelsystem men vi lyckas inte ställa om. Vi var nog lite trötta i andra halvleken också, säger Josefin Johansson.

Med knappt 20 minuter kvar fick Bullaren allt för svårt att hålla sina positioner och orken började tryta. 0-2 kom efter en skottretur, 0-3 släpptes in tätt inpå och med tio minuter kvar fastställde Vänersborg slutresultatet. Premiärförlust med 4-0 för laget från Bullaren.

– Det rinner iväg på slutet. Vi får inte till det, håller inte våra positioner och många av oss har stumma ben. Men nu ska vi fortsätta kämpa på, säger Josefin Johansson.

Matchfakta

Division 2 Nordvästra Götaland

Vänersborgs FK-Bullaren 4-0 (1-0)

Målen: 1-0 Wilma Karlsson (39), 2-0 Linn Andersson (72), 3-2 Lisen Lund (75) och 4-0 Josefin Berg (78).