Ny tuff prövning för SHK:s damer.
Ny tuff prövning för SHK:s damer.

Filipsson: ”Vi får bara köra på”

Sex raka förluster och närmast väntar möte med tabelltvåan Önnerediterna. Strömstad HKs damlag står inför en ny tuff prövning i handbollstvåan.

ANNONS
|

När lagen möttes förra gången vann göteborgarna i ÖHK-hallen med 37–10. Nu hoppas Strömstadstränaren Christofer Filipsson på bättre lycka.

– Jag hoppas framför allt att vi ska göra en bättre match mot dem än vad vi gjorde senast, säger han.

Senaste segern för SHK kom 26 november förra året. Därefter har förlusterna radats upp för nykomlingen i division 2. Christofer Filipsson vill att fler spelare i laget kliver fram och tar ansvar mot Önnerediterna.

– Jag hoppas att vi ska komma bort våra dippar i spelet. Dipparna tror jag beror på att det är rädsla för att misslyckas. Vi arbetar också för att komma bort från det. Vi har inte vågat sticka in näsan och gå på genombrott. Det är för få spelare som vågar gå på avslut. När vår spelmotor Amanda Karlsson inte får till det är det inte heller någon annan som har vågat, säger han.

ANNONS

Tränaren hoppas också att laget ska bli jämnare i såväl anfallsspel som försvarsspel. Fem matcher återstår av säsongen – och upploppet blir hektiskt och intensivt för SHK.

– Nu går vi in i slutspurten. Jag tror att vi spelar fem matcher fram till 17:e mars. Bland annat spelar vi två matcher kommande helg, både fredag och söndag. Vi ska bara bita ihop och köra på så gott vi kan. Vi är inte bättre än så här, och får ta det här som ett läroår, säger Christofer Filipsson.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS