Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

LagbildSHKherr
Truppen. SHK:s herrar kan på söndag, i aktivitetshallen, bli klara för spel i division 4 till nästa säsong.

Första chansen – tar SHK klivet upp?

Med tre matcher kvar på säsongen har nu SHK:s herrlag chansen att säkra seriesegern redan nu söndag eftermiddag. Och de kan göra det på hemmaplan i aktivitetshallen.

Som Strömstads Tidning tidigare skrivit har Strömstad handbollklubbs a-lag haft en rörig säsong med inställda matcher som skjutits upp vilket gjort att ställningen i tabellen har kunnat vara missvisande. Men när man för några veckor sedan fick spelat flera av de uppskjutna matcherna hade SHK tagit en stor poängskörd. Så stor att de leder serien.

Förutsättningarna är tydliga. Vid en vinst i eftermiddag, söndag, är SHK klara seriesegrare. Om det inte blir vinst då, har SHK såklart chans framöver.

– Vi har inte lust att ha pressen att vinna när vi åker och möter Hovherrarna på bortaplan i den sista omgången. Vi vill ta chansen på hemmaplan, säger tränare Gunnar Paulsen.

Men söndagens match mot Crocodiles blir inte enkel. Men tränaren vittnar om att laget har en bra träningsvecka bakom sig.

– Vi fokuserar på att spela vårt spel med högt tempo, säger Gunnar Paulsen.

I dagsläget ser det ut som att laget kommer till match med en komplett trupp. Med ett undantag.

– Roger Elvevind är bortrest och kan inte vara med, säger Gunnar Paulsen.

Vidare hoppas Gunnar Paulsen på storpublik och god stämning i hallen under matchen.

– Det hade varit ett stort steg framåt för handbollen i Strömstad om vi gick upp. Speciellt kul i år eftersom damerna också har chans att vinna sin serie, säger Gunnar Paulsen.