Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

lions_trollhattan_axelsson_7569

Förlust i tidig seriefinal

Precis som i det senaste mötet mot Rönnäng förde Lions spelet – men förlorade.

Den för tidiga seriefinalen avgjordes i tisdags kväll hemma i Lionshov mot Rönnäng. Och det blev uppförsbacke direkt. Lions tar en onödig utvisning som Rönnäng utnyttjar och gör 0–1 i matchens andra minut.

Men Lions är snabbt in i matchen igen och trycker på, äger mycket puck och får många bra avslut. I inledningen på den andra perioden är det Lions tur att ta ett lyckat skott från blå.

– 1–1 hängde i luften, vi tar ett backskott som går in i mål, säger Anton Säll.

Henrik Johansson är spelaren som ger Lions fortsatt gott mod. Men i den 32:e matchminuten får Rönnäng ett något turligt mål till sin fördel.

– Rönnängsspelarens skott tar på vår spelares klubba och den studsar konstigt i isen och förbi vår målvakt.

Den tredje perioden inleds ännu en gång med en utvisning för Lions. Marcus Axelsson utvisas 2+10 minuter för checking from behind.

– Jag anser att vår spelare tacklar en spelare som fortfarande är tacklingsbar. Spelaren lägger sig ner och spelar nästan död. Sedan är han inne på isen igen efter bara någon minut, sådant agerande tycker jag är tråkigt, säger Anton Säll.

Men Lions reder ut spelet i boxplay och 1–2 står sig fram tills det är fem minuter kvar av matchen. Då utökar bortalaget till 3-1, vilket också blir slutresultatet.

– Det är väldigt frustrerande att förlora en match man varit spelförande i. Vi sköt 47 skott, Rönnäng 27. Det var inte kul efter slutsignalen, länge sedan killarna var ombytta för hemfärd så snabbt, säger Anton Säll och fortsätter:

– Men Rönnäng ska ha heder. De är bra i powerplay och har bra trafik framför vårt mål. Det lyckas vi mindre bra med.

Rönnäng leder serien med 18 inspelade poäng och betydligt bättre målskillnad än Lions som är tvåa på 15 poäng. Just nu ser det svårt ut för Lions att ta förstaplatsen i serien för vidare kval till division 2.

– Jag har svårt att se att Rönnäng förlorar fyra poäng på tre matcher. Men allt kan hända i hockey. De har ett ungt lag och de ska klara av pressen också, säger Anton Säll.