På söndag klockan 11.55 gör Vänersborgaren och Strömstads löparklubbs Mikael Ekvall VM-debut i London när han springer maraton.
På söndag klockan 11.55 gör Vänersborgaren och Strömstads löparklubbs Mikael Ekvall VM-debut i London när han springer maraton.

Ekvall satsar högt i VM

Strömstad löparklubbs Mikael Ekvall gör VM-debut på söndag.

ANNONS
|

28-åringen från Vänersborg var riktigt besviken i fjol när han inte blev uttagen till OS i Rio, trots att han sprang den bästa svenska tiden på ett maratonlopp på 25 år förra året. I vintras kom dock beskedet att han får springa VM-maraton i London. Loppet avgörs nu på söndag, där Mikael Ekvall har en klar målsättning.

– Målet bliratt ge järnet. Jag är 36:a på personbästa-rankingen, så jag hoppas kunna ta en topp 20-placering. Det hade varit kul, säger han.

Förbundskapten Karin Torneklint gillar att han satt upp en tuffmålsättning för sig själv.

– Han har sprungit fantastiskt tidigare, men sen har han ju haft den där skadan. Men han har en hög kapacitet, så jag hoppas verkligen att han får chansen att visa vilken duktig maratonlöpare han är. Om formen är god, så är topp 20 absolut en rimlig, men tuff målsättning, vilket jag gillar.

ANNONS

Nyss hemkommen frånett träningsläger i Mora, kommenterar han formen och skadan som tidigare i somras hotade hela VM-deltagandet såhär:

– Formen känns bra, det pekar åt rätt håll. Lägret gick bra, träningen rullar på som den ska och hopparknät är under kontroll.

I mars slogStrömstadlöparen banrekord i Skatåsterrängen på distansen åtta kilometer med tiden 23.08, vilket var hans första lopp på svensk mark efter träningsmånaderna i Australien.

På torsdag åker han till London för att ladda inför sitt första friidrotts-VM.

– Det blir väldigt mycket tid på hotellet, bara läsa böcker och ta det piano, säger han.

Klockan 11.55 svensk tid på söndag går startskottet för Mikael Ekvall och hans svenska kollega David Nilsson.

ANNONS