Ekvall bröt EM-maran - blodigt på damsidan

Trots näsblod i början av loppet och felspringning på slutet lyckades vitryskan Volha Mazuronak vinna maratonloppet i EM i Berlin. Mikaela Larsson kom på 17:e plats efter att ha sänkt sitt personbästa med över tre minuter. På herrsidan bröt Mikael Ekvall loppet.

ANNONS
LocationBerlin||

Den ende svenske deltagaren i herrarnas maraton vi EM i Berlin, Strömstads Mikael Ekvall, var med bra i början av loppet och efter två mil låg han i tätklungan.

Men med ungefär en mil kvar tog krafterna slut och Ekvall bröt tävlingen.

Vann gjorde Koen Naert, Belgien, på 2.09.51, vilket var mästerskapsrekord.

Blodigt damlopp

Efter tio kilometer var Volha Mazuronaks ansikte helt blodigt och hon tvingades skölja av det och stoppa bomullstussar och papper i näsan för att stoppa blodflödet. Trots det kunde hon vinna på tiden 2.26.22.

Tvåa i mål var fransyskan Clémence Calvin som sprang sitt första maratonlopp, normalt är det 10 000 meter som gäller för henne, och trea blev Eva Vrabcova-Nyvltova som fram till 2016 fokuserade på skidåkning.

ANNONS

Mikaela Larsson, som vann Stockholm Marathon i början av juni, var mycket glad efter att ha sprungit i mål på 2.35.06, ett personligt rekord med tre minuter och 35 sekunder.

– Jävlar, säger hon chockat över tiden.

– Jag är jättenöjd med min insats. Jag hade en fin klunga de första 13 kilometerna, men sen sprang jag ensam i princip resten av loppet, säger Larsson.

– Kanske öppnade jag lite för snabbt men sen lugnade det ner sig och på slutet kunde jag plocka flera placeringar.

Hon blev lika överraskad över placeringen (17:e) i sitt allra första mästerskapslopp.

– Oj, oj, oj, det är helt otroligt. Det trodde jag inte på förhand.

Hanna Lindholm blev 22:a och Malin Starfelt 32:a och den svenska trion slutade sexa i Europacupen som ingick i tävlingen. Cecilia Norrbom bröt.