Iskall dansk. Mathias Gladbjerg från Breinholtgård Golf Klubb visade klass när han tog hem den femte upplagan av Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open efter särspel.
Iskall dansk. Mathias Gladbjerg från Breinholtgård Golf Klubb visade klass när han tog hem den femte upplagan av Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open efter särspel.

"Det känns overkligt"

Femårsjubileet av Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open avslutades efter stor dramatik. Dansken Mathias Gladbjerg avslutade med en birdie i särspelet.

ANNONS
|

– Det känns overkligt. Jakob (Kollerup) och jag åt middag i går. Vi pratade då om att det hade varit roligt om jag vann. Just då var han bara två slag efter mig och jag sa att det fanns en lika stor chans att han kunde vinna. Att vi båda gick vidare till finalrundan var roligt. Vi reser tillsammans och är goda vänner, säger Mathias Gladbjerg efter att ha vunnit Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open efter särspel mot svenskhoppet Per Längfors (Onsjö GK), landsmannen Jakob Kollerup och norrmannen Kristoffer Olsen från Stavanger.

Fjällbacka GK:s klubbchef Ture Eriksson såg tillbaka på tre lyckade tävlingsdagar. Omkring 40-talet funktionärer från Fjällbacka GK hjälpte till under tävlingen.

ANNONS

– Det har gått väldigt bra. Vi har haft duktiga funktionärer på plats. De har också varit med under fem år och vet om vad de ska göra. Sedan är det mycket arbete, samtidigt som att det är väldigt roligt. Att vädret är så fint gör inte saken sämre. Visserligen klarar spelarna av alla väderlekar, men det blir naturligtvis en större upplevelse när vädret är bra, säger han.

Hemmaspelarna Tomas Järund och 16-årige Isak Krabbe Eriksson missade dessvärre cutten till lördagens finalrunda.

– Vi hade naturligtvis hoppats på våra egna spelare. Isak är en duktig junior som har bra spel i kroppen. Det här blev samtidig en nyttig erfarenhet för honom. Tomas var på gång men tappade lite under de sista hålen på fredagen, vilket gjorde att han missade cutten. Men de är duktiga spelare. Om man samtidigt gör misstag på fel ställen så är det en bana som kostar slag, säger Ture Eriksson.

På en av bänkarna vid nionde hållet har funktionerna Peter Sundgren och Claes-Åke Sörqvist bänkat sig. De ser bland annat till att resultaten rapporteras in till tävlingskansliet i klubbstugan.

– Jag tar emot resultat från hålen 7,8 och 9. Jag har sett en del fina resultat, men också ett tråkigt resultat. Det var en spelare som låg -4 par och sedan hade elva slag i här på nionde hålet. Det var ett riktigt bakslag, säger Peter Sundgren som varit medlem sedan 1969.

ANNONS

Claes-Åke Sörqvist om golfturneringens betydelse:

– Det betyder myckte för klubben och medlemmarna. Man lär också känna medlemmarna under dagarna på banan, säger Claes Sörqvist som var ledig under den sista tävlingsdagen.

Vinnaren Mathias Gladjeberg:

– Jag tyckte verkligen om banan här i Fjällbacka.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS