Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Trött vinnare. Johan Källström vann Lejonruset i Strömstad.
Trött vinnare. Johan Källström vann Lejonruset i Strömstad.

Debutant vann Lejonruset

Arrangörerna av Lejonruset hade räknat med omkring 300 deltagare. Strax innan tävlingsstart konstaterade man att det blev betydligt fler än så.

- Att säga att vi är nöjda är en underdrift. Det är helt fantastiskt, säger Marcus Palm från arrangörsklubben Strömstad Roddklubb. 

Strömstad Roddklubb arrangerar Lejonruset som en del av klubbens 75-års jubileum. På plats var också Military Fitness som roddklubben köpt in konceptet av. Strax innan klockan 11 på lördagsförmiddagen gick startskottet för deltagarna i elitklassen. 

- Första starten har gått. Vi har kört järnet från i morse och ordnat de sista förberedelserna. Vädret är optimalt och det kan inte kännas bättre, säger Marcus Palm.

Under tisdagen hade evenemanget passerat 300 anmälningar. Att man bara ett par dagar senare nått över 400-strecket kom som en stor överraskning 

Vad beror den stora ökningen på?

- Jag tror att det fina vädret under de senaste dagarna har gjort väldigt mycket. Sedan vi började bygga banan i onsdags så tror jag också att många strömstadsbor blivit nyfikna på vad det är för något, säger Marcus Palm. 

Hur lång är banan?

- Man kan säga att det är 3 km runt sjön och banan är 5 km. Vi har lagt till en del utmaningar i backarna. Det kommer att bli tufft. 

Förste deltagare att vinna Lejonruset i Strömstad blev 14-årige Johan Källström från Mölndal som tog hem guldmedaljen i elitklassen.

- Det är helt fantastiskt, för det är första gången jag ställer upp i en sådan här tävling. Det var oväntat, men väldigt kul. Jag har inte hållit med den här typen av tävlingar tidigare, säger Källström som annars tävlar för Mölndals Roddklubb.

Hur utmanande var banan?

- Det var en del oväntade hinder och det var riktigt jobbigt. Största utmaningen var någonstans i mitten av banan. Det känns jättekul att ha vunnit, säger Källström som pustar ut vid målområdet på Kärleksudden.