Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

170914-vmkvaldanskstrejk-530405_se.stnb_1.jpg
Stora delar av Danmarks EM-lag tränar nu i Dragør utanför Köpenhamn på grund av den pågående konflikten med fotbollsförbundet som hotar tisdagens VM-kvalmatch borta mot Ungern. Arkivbild

Danmark tror på avblåst strejk till VM-kvalet

Danmark hoppas fotbollsstrejken når sitt slut innan VM-kvalmatchen borta mot Ungern. Förhandlingarna mellan spelarföreningen och förbundet har återupptagits.

Förhandlingarna mellan Danmarks fotbollsförbund, DBU, och spelarföreningen återupptogs under tisdagen efter ett par dagars uppehåll.

Landslagsspelarna valde att inte dyka upp till den tilltänkta landslagssamlingen i förra veckan sedan DBU inte accepterat spelarnas krav om en procentuell ökning av de ekonomiska villkoren med 342 procent. De vill också anses som anställda av fotbollsförbundet i samband med landslagsuppdrag. Fredagens träningsmatch, och EM-finalrepris, mot Nederländerna ställdes in.

Spelartruppen, som bland annat innehåller svenskbekantingarna Pernille Harder och Line Røddik, tränar i nuläget på egen hand i Dragør utanför Köpenhamn.

- Vi har börjat att tränar själva, för vi tänker på matchen på tisdag (borta mot Ungern i VM-kvalpremiären). Vi vill gärna vara klara till den matchen och spela den. Därför gör vi allt för att förbereda oss, säger hon till Danmarks Radio och fortsätter:

- Jag är helt säker på att vi nog är klara till tisdag, om vi får möjlighet att spela den matchen. Att vi förbereder och tränar här tillsammans visar på sammanhållning. Det är nog det som gör att vi också är klara på tisdag.