Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

bullaren1
Många chanser. Båda lagen hade bud på fler mål på Sparvallen. Bland annat hade Stenungsund en nick i ribban.

Bra kvitto för Bullaren – trots förlust

Stundtals goda anfallskombinationer och ett hårt arbetande försvar. Det kan Bullarens damer ta med sig från lördagens förlustmatch i DM mot Stenungsund.

Matchen på Sparvallen började jämnt med två anfallsvilliga lag som lät bollen rulla mellan lagdelarna. Och det var Bullaren som kom att spräcka nollan först.

Redan efter knappa kvarten in i matchen spelar Bullaren upp bollen längs vänsterkanten, breddar spelet med korta och snabba pass längs hela mittfältet och ett inlägg skapas från högerkanten. Med inne i straffområdet finns Bullarens Sara Rörqvist som blir fri mot Stenungsundsmålvakten och snyggt kan placera in 1-0 vid den vänstra stolpen.

Men lyckan varade inte länge för Bullaren.

Direkt efter avspark ställer Stenungsund om snabbt och en omarkerad Stenungsundspelare kan enkelt kvittera till 1-1 från straffområdet.

Därefter blir Bullaren ett mer defensivt lag och laget har svårt att komma till anfall med tillräckligt många spelare. Något som gynnar Stenungsund.

Men Bullarens försvar avvärjer många farliga målchanser för det snabbspelande Stenungsund. Men tillslut orkar inte hemmalaget stå emot och 2-1 blir ett faktum.

 

Läs mer om matchen och kommentarer från spelarna i tisdagens Strömstads Tidning