Organisatör. Morgan Berg håller i trådarna till turneringen.
Organisatör. Morgan Berg håller i trådarna till turneringen.

Brännboll för fattiga i Indien

I år händer det igen på Strömsvallen.Brännbollsturneringen för välgörenhet brukar samla mycket folk.

ANNONS
|

Det är omkring 30 lag som gör upp i den årliga brännbollsturneringen, som anordnas av Morgan Berg. Tidigare år hölls det i Skee, men från och med i fjol huserar man uppe på Strömsvallen, på konstgräset och B-planen.

– Det är en del företag och kompisgäng som är med, många gör det som en kul grej på dagen och så går man ut tillsammans på kvällen, säger Morgan Berg.

Det blir mat och dryck på plats, och prisutdelning på kvällen när matcherna är färdigspelade.

– Alla jobbar ideellt, vi har bland annat flickor 04-05 i Strömstads HK som står för serveringen.

ANNONS

Intäkterna från brännbollsturneringen går till välgörenhet, via föreningen Wise Child, och stödjer fattiga i Indien.

– Vi har 250 elever i skola i Trichy i Indien, som vi förser med utbildning med hjälp av den här turneringen. Det är sex skolor och tolv lärare som pengarna går till. Sedan köper vi också symaskiner till blinda sömmerskor, så att de har något att försörja sig med, säger Morgan Berg.

Föreningen har samarbetspartners på plats och en professor i socialt arbete som håller koll på projekten så att pengarna verkligen går dit de ska.

– För mig är detta en god sak som jag gör en gång om året, sedan lever jag som vanligt, har mitt jobb och min familj resten av året. Jag vill inte att det ska växa mer än så här, det är på en lagom nivå, säger Morgan Berg.

ANNONS