Förbättring. Dyne-spelaren Bobby Hedin fick ordning på spelet under andra rundan av Dynekilen Junior Open.
Förbättring. Dyne-spelaren Bobby Hedin fick ordning på spelet under andra rundan av Dynekilen Junior Open.

Bobby Hedin nöjd femma

Premiärnerver och ojämnt spel ställde till det för hemmaspelaren under första 18-hålen. När söndagens andra runda och Dynekilen Junior Open avslutades hade Bobby Hedin hittat rytmen och spelade upp sig till en femteplats. – Tyvärr vann jag inte, men det går bättre nästa gång, säger han.

ANNONS
|

Segraren i premiären av Dynekilen Junior Open blev Särö GK-spelarenEdward Rahm. Med resultaten 73 och 75 slag på första och andra rundan vann han tävlingen på totalt +6 par. För hemmahoppet Bobby Hedin inleddes tävlingen skakigt. Första rundans 78 slag var vittnade om brister i spelet.

– Jag fick en knackig start och det var lite tungt. Jag tror det delvis berodde på lite nerver och att det var hemmaplan. Sedan blev det en del halvdåliga järnslag in mot green, säger Bobby Hedin.

Inför andra rundan pratade han med sin tränare om vad han behövde förbättra. Taktiksnacket gjorde gott för Bobby Hedin som spelade mer avslappnat och kontrollerat.

ANNONS

– På de första nio målen gjorde jag några birdies, säger han.

16-årige Dyne-spelaren tyckte annars att tävlingen blev en fullträff för klubben.

– Det var jättekul att vi fick hit en sådan tävling för banan är fantastiskt fin. Det är vi förtjänade av och det är roligt att vi får ha en tävling på hemmaplan, säger han.

Tävlingsledaren Per Johansson öppnar för att tävlingen återvänder även nästa år.

– Det har vi redan lovat att det blir. Jag tycker att alla våra spelare skötte sig exemplariskt, säger han.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS