Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

GustavssonBråthenQvicklund
Farfull uppställning. Andreas Gustavsson och Ludvig Bråthen i samspel.

Överbyförlust i klubblandskamp

Innan nyårsuppehållet åkte Överby Crabs till Halden för träningsmatch. Trots ett gott försök till uppryckning var Överby aldrig riktigt nära en seger.

Kalldusch. Precis som många gånger förr inledde Övery Crabs matchen skakigt. På onsdagskvällen stod Halden Hot Shot för motståndet i Hjortsbergshallen i Halden. Knappa två minuter in i träningsmatchen inledde Halden målskyttet genom att göra 1-0 efter ett stenhårt skott utifrån som snyggt styrdes in av en Haldenspelare perfekt placerad framför Överbymålet.

Men Överby reste sig snabbt. Två minuter senare kvitterade Henrik Qvicklund genom ett skott utifrån.

Halden drog ner på passningstempot resten av perioden, men höll samtidigt mycket boll på Överbys defensiva planhalva. Hemmalagets tålamod resulterade i både 2-1, snyggt inspel bakom mål som fick till följd ett direktskott, och 3-1 då Överbys motståndare gör en snabb vändning och får iväg ett hårt skott som går rakt in i nät.

– Vi var kvar i bilarna första perioden, inte alls bra, säger Andreas Eriksson, spelande ledare i Överby.

I den andra akten växlar Överby upp. Stundtals spelar laget en snabb innebandy på direktpass som ställer Haldenförsvaret. Bland annat får Tony Hansson "öppen skottgata" halvägs in på offensiv planhalva, men skottet räddas snyggt av Haldens målvakt, som för dagen gjorde många tuffa räddningar.

Trots spelövertag från Överby i den andra perioden är det Halden som gör periodens enda mål. Med dryga halvminuten kvar av perioden.

Tredje perioden tekas i gång med Haldenfördel. Drygt fyra minuter in i perioden utökar Halden sin ledning till 5-1 genom ett backhand-skott, med tveksam hög klubba. Överbyspelarna protesterar men domarna står fast vid domslutet.

Efter målet höjer Överby intensiteten, är först in i närkamperna och passningstempot ökar. Det resulterar i flera bra lägen, men inte tillräckligt bra.

– Våra skott kommer inte igenom deras försvar. Vi vill kunna spela runt bollen i anfall, men i dag skapar vi inte många farliga lägen, säger Andreas Eriksson.

Crabs reducerar genom Marcus Sääf efter att laget satt högt tryck i anfallszon och gång på gång vunnit tillbaka bollen.

– Ingen halvpress - nu kör vi gubbar!, utbrister Överbys lagkapten Andreas Gustavsson.

Och det gör Överby. Ända in i kaklet. Men det hjälper inte nämnvärt. Flera farliga lägen skapas och man gör ett mål till, men det gör också Halden. Slutresultatet skrivs till 6-3, vinst för Halden.

– Det här var kul, surt att det blir så stora siffror bara. Vi är det klart bättre laget men gör inte målen. Marcus Sääf är fantastisk i dag och även Henrik Qvicklund var bäst för dagen, säger Andreas Eriksson.