Shqipdon Beka gjorde fyra mål mot Diaspora (arkivbild).
Shqipdon Beka gjorde fyra mål mot Diaspora (arkivbild). Bild: Thomas Bennelind

Även IFK:s herrar vann borta

IFK Strömstads herrar tog en övertygande seger borta mot FC Diaspora. Matchens man var Shqipdon Beka med fyra mål.

ANNONS
|

Inför söndagens match på Rimnersvallens konstgräs hade IFK Strömstad varit ojämna i sina prestationer på bortaplan. Men mot FC Diaspora lossnade det rejält i andra halvlek.

Det började dock jämnt i första halvlek, då Shqipdon Beka gjorde två mål för IFK och Jeton Krasniqi två för Diaspora. I andra halvlek drog IFK upp tempot och malde ner Diaspora. Målen trillade in, Joshua Öster gjorde två mål och David Olsson två mål på straff. Ali Chit reducerade för Diaspora, men närmare än 3–8 kom inte Uddevallalaget, vilket också blev slutresultatet.

IFK Strömstad ligger nu fyra i division 5-tabellen efter nio spelade matcher.

ANNONS

Nästa match spelas hemma på torsdag kväll då IFK tar emot Kungshamn, som ligger på platsen ovanför dem i tabellen. Därefter, nästa tisdag, är det dags för ett derby mot Grebbestads andralag.