Snygg vändning eller kollaps? Överby hade vad som för de flesta såg ut som en trygg ledning, men i innebandy kan det gå snabbt och förlust blev ett faktm för Överby.

Överby tappade segern sista 10

10 minuter kvar av matchen och Överby Crabs ser ut att ta tre poäng mot tabelltrean Landvetter. Då höjde sig motståndarna Landvetter, och Överby hängde inte med.

ANNONS
|

Som vanligt när Överby Crabs spelar var aktivitetshallen välbesökt när helgens omgång i division 5-innebandyn spelades i fredags.

Överby ställdes mot tabelltrean Landvetter och senast lagen möttes drog Överby längsta strået i en jämn match och vann med tre måls marginal.

I fredags öppnade Landvetter med en stor anstormning skott men det var Överby som tog ledningen. Den första perioden bjöd på böljande spel men med ett mer tekniskt Landvetter. Crabs löste de allra farligaste situationerna bra och kunde gå till första periodpausen med en 2-1-ledning.

Överby fick lite av en chockstart på andra då Landvetter kvitterade endast 58 sekunder in i perioden. Detta i numerärt underläge för Crabs då Andreas Gustavsson dragit på sig en utvisning för slag i första periodens sista minut.

ANNONS

Den andra periodens inledning blir rörig med dålig bollkontroll från båda lagen, men det hindrar inte Överby från att ta ledningen igen, och ännu en gång var det Andreas Eriksson som stod för målet. Lagen följdens åt resten av perioden men Landvetter lyckades aldrig ta ledningen.

Med en 6-5-ledning gick Crabs in i den tredje perioden och fick en drömstart, mycket tack vare för dagen storspelande Andreas Eriksson. Drygt två minuter in i perioden gjorde ovan nämnde viktiga 7-5 och kort därefter låg han genom snyggt samspel med målskytten Marcus Sääf bakom utökningen av ledningen till 8-5.

Med knappt 10 minuter kvar gör Överbys Andreas Gustavsson 9-5 och laget ser ut att gå mot säsongens femte seger. Men Landvetter har långt ifrån gett upp. Landvetter smyger allt närmre och börjar ta in. Vid ställning 9-7 och knappt fem minuter kvar av matchen tar Överby en time out. Men någon större skillnad i matchbilden blir det inte.

Överby som har lyckats störa Landvetters anfall under hela matchen hinner nu inte med när bortalaget höger tempot och spelar mer individuellt. Med två minuter och 12 sekunder kvar av matchen är kvitteringen 9-9 ett faktum. 40 sekunder senare gör Landvetter det som blir segermålet, 9-10.

ANNONS

– Det här är tungt, det ska inte få hända liksom, säger lagkapten Henrik Lundin direkt efter slutsignalen.

– Vi hänger med huvudena när de får energi. Det är ju en jättejämn match precis som sist, men det är väl i skärpan vi brister, säger en mycket besviken Henrik Lundin.

Fakta: Överby-Landvetter

Resultat: 9-10 (2-1, 4-4, 3- 5)

Överbys mål: 1-0 Marc Niklasson, 2-1 Andreas Eriksson, 3-2 Andreas Eriksson, 4-3 Marc Niklasson, 5-3 Marcus Sääf, 6-5 Andreas Gustavsson, 7-5 Andreas Eriksson, 8-5 Marcus Sääf, 9-5 Andreas Gustavsson