Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Batar 4.jpg
Skepparna samlade för att välkomna den gemensamma skylten och bryggan för Skärgårdsbåtarna. Från vänster Stefan Selin, Kurt Andersson, Anette Andersson, Börje Fredriksson och Sigurd Johansson.

Skärgårdsbåtarna samlade på en plats

– Det är väldigt bra med alla turbåtar samlade. Det blir lättare för turisterna att hitta när allt är på samma ställe. Tidigare fick vi många frågor om vi körde till Koster. Nu är det enklare att förklara hur det hänger ihop, säger Anette Andersson.

Anette driver Furholmen tillsammans med Anders Olsson. Paret har tidigare haft sina tre båtar, Birgit, Stjärn och Kosterö, uppdelade på olika platser.

Faktumet att Infocenter ligger bara ett stenkast från den nya bryggan lyfter Anette också som ett stort plus.

Bygget av bryggan påbörjades redan i januari. Jård Andersson, som arbetar på Marin- och verkstadsservice, förklarar jobbet som relativt enkelt.

– Det har inte varit svårt men tidsödande eftersom man inte vet bottenförhållandena. Vi har säkert pålat med fyrtio pålar.

Marin- och verkstadsservice står också bakom de räcken och skyltar som satts upp kring torget. Även den tillhörande flytbryggan, där Birgit och Kosterö delar plats, har Jård och hans arbetskamrater byggt.

Sittande på den nya träbyggan ger Strömstads hamnchef, Niklas Samuelsson, sin bild av bygget.

– Vi gjorde såhär för att man ville dela på yrkestrafik och fritidsbåtar. Detta ger samtidigt ett större utrymme för gästbåtar. Jag tycker att det har blivit riktigt bra. Jag ser också fram emot att se om vi får en gångbro över till andra sidan, säger Niklas och pekar mot Norra Hamngatan.

Batar 3.jpg

Stjärn: Lagunen-Quality Spa och Resort, HoppOn/HoppOff

Kosterö: Daftö, Skattkammarön, Kosterturen, Lagunen-Koster, Ö-luffning

Kosterskär: Ursholmen, sälsafari, charter

Sara: Alaska, fisketurer, hummerturer och charter

Rio: Beställningstrafik

Mahla: Fisketurer, taxi (max 12 pers), viss godstransport

Miliana: Taxi till Koster (max 23 pers), charter.