Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  – Välkomna in i butiken, säger Kristin Bergström. Hon har sålt sexleksaker alltsedan starten i Svinesund för fem år sedan.

  Sexleksaker stor gränsvara

  Kondomeri står det textat med stora bokstäver ovanför entrédörren. Här säljs sexleksaker för män och kvinnor. – Allt som har med sexuell lust och välmående att göra, säger Kristin Bergström.

  Svenska Kondomeri AB har sitt säte i Göteborg. Kondomeriet på Veteranen-området i Svinesund öppnade 2005. Kristin Bergström har varit anställd där sedan starten för fem år sedan.

  – Jag har världens bästa jobb. Vill inte byta med någon. Förhoppningsvis har jag bidragit till mycket lustfull glädje. Några planer på att flytta från Svinesund har vi inte. Vi är en bransch som inte märker så mycket av Nordby-etableringen. Vi har vår speciella nisch.

  Kondomeriet säljer inte bara kondomer och konstgjorda könsorgan, med och utan vibration. I hyllorna finns också glidmedel, tabletter och krämer med speciella egenskaper. Vem som skall använda vad, när och hur framgår av bruksanvisningen.

  – Vi har också massageoljor, badsalt, spa-produkter, skämtsaker och underkläder.

  Många drar sig för att gå in på ett kondomeri. Att handla på nätet har blivit ett alternativ. Det är mer diskret så.

  – En del kunder är väldigt blyga när de kommer in och nästan springer ut när de handlat färdigt. Andra uppträder avspänt och helt naturligt, som i vilken affär som helst, och går rakt på sak.

  – Många säger att de skall köpa en present eller handla för någon annan. Hur man uppträder beror nog på hur man är uppväxt med sexfrågor. En 18-åring idag är mer informerad om sex och samlevnad än 40-talister.

  Kristin är inte bara försäljare. Hon får också ikläda sig rollen som psykolog, informatör och rådgivare.

  – Många berättar öppet om sin sex- och privatliv. Eftersom jag har tystnadsplikt stannar det oss emellan. Förtroende är bra och det säljer vi på.

  Kristin har en ledig och naturligt framtoning och förmågan att lyssna och avdramatisera ett så känsligt och komplicerat ämne som sex.