Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Prinsens fader blev själv prins

  Grebbestads 27:e prins kröntes under lördagens karneval. 2011 års hatt sattes prydligt på Grebbestadprinsarnas egen skapare, Bernt Karlsson.

  Bernt Karlsson står bakom idén om Grebbestadprinsar. Med 26 krönta prinsar tyckte kommittén nu att det var dags att hylla skaparen själv.

  – Jag införde inte prinstraditionen för att själv bli prins. Men det är klart att det är väldigt roligt, säger den nykrönte prinsen.

  Som krävs för prinstiteln är Bernt född i Grebbestad och numera bofast i området. I slutet av månaden står sjuttio års firande för dörren. Det blir en dag som med all säkerhet kommer uppvaktas i kunglig prakt. Under Bernts yrkesverksamma liv arbetade han som speditör och säljare. Nu har han slagit sig till ro i Grebbestad, och där kommer han att stanna.

  Flera inslag under regeringstiden är redan bokade. Bernt kommer bland annat representera prinskommittén under Ebba Lindqvist minnesdag, Ostronets dag och Råsjölördagen. Arrangemanget som ligger Bernt varmast o hjärtat är karnevalen.

  – Nästa år blir det nittio års jubileum. Det är Sveriges äldsta karneval som pågått i ett streck. Det ska jag kämpa för att uppmärksamma.