Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Varnar för blixthalka på vägarna

Räddningstjänsten varnar för halka - flera olyckor har inträffat i vårt område under fredagsmorgonen.

Den första olyckan inträffade strax efter sex på fredagsmorgonen, på länsväg 990 söder om Skee i höjd med Tjärnö. Det handlar om en personbil som kört av vägen och ner i diket. 

Enligt SOS Alarm har föraren själv tagit sig ur bilen och behövde inte köras till sjukhus. Bärgare tillkallades för att forsla bort bilen.

Strax före halv sju inträffade nästa olycka. Den här gången på väg 164, öster om Skee.

Också denna olycka var en singelolycka, en bil som hade kört av vägen och hamnat i terrängen. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Två personer ska vara inblandade i olyckan och satt enligt SOS ALarm kvar i bilen. De togs om hand av ambulanspersonal men ingen ska ha skadats allvarligt.

Orsaken till båda olyckorna tros vara halkan.
- Det var väldigt halt i morse och det är fortfarande halt här i Strömstad. Det är fem grader varmt och klar himmel men ändå kallt i backen så det är lite lurigt, säger Håkan Baatz, styrkeledare på räddningstjänsten i Strömstad.

- Det råder blixthalka runt om i vårt område. Vi har trafikolyckor i hela vårt område, säger Peter Grönros.

Ytterligare en olycka inträffade tjugo minuter över nio, denna gång på väg 868 vid Tossene i Hunnebostrand. Och även denna gång berodde olyckan på halkan.
- Det är en personbil som i blixthalkan har åkt av vägen och voltat och har landat på taket. Två personer är avförda till Näl, de klagade på nacksmärtor, berättar Jimmy Göransson, insatsledare på räddningstjänsten.

- Halkan har slagit in nu på morgonen. Det har blivit väldigt halt, man kan nästan inte stå på vägen enligt uppgift från platsen. Det har varit en snabb temperatursänkning och tillfrysning av vägbanan, fortsätter han.