Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tanums shoppingcenter
Trög inledning. 2017 börjar med att två butiker väljer att stänga på Tanums shoppingcenter.

Två butiker lämnar shoppingcentret

Om några veckor blir det två tomma butikslokaler i Tanums shoppingcenter.

 I februari stänger kläd­affären Individ Prestige och för The Body Shop är nedpackningen i full gång och butiken är redan stängd.

När Handelns utredningsinstitut i höstas sammanställde omsättningen för köpcentra var siffrorna dämpade för Tanums shoppingcenter. Under 2015 omsatte köpcentret omkring 400 miljoner kronor, att jämföra med Nordby shoppingcenter som hade en omsättning på 4,1 miljarder kronor under samma år.

Början på 2017 går på ett sätt i moll för köpcentret. Nu väljer två butiker att lämna. Den ena är Individ Prestige som under februari månad stänger sin butik.

– Vi kör sista dagen den 5 februari, sen stänger vi, säger Jon Erlend Ingvoldstad, vd för bolaget Kompaniet Strömstad AB som äger butiken.

Varför stänger ni butiken i Tanums shoppingcenter?

– Vi har haft svårare att få konceptet att funka där om man jämför med butiken på Nordby i Strömstad till exempel, säger Jon Erlend Ingvoldstad.

Butikens ekonomiska omsättning har alltså inte övertygat. Stängningen av butiken i Tanums shoppingcenter påverkar dock inte de andra butikerna.

– Jag tror vi hade mer priskänsliga kunder i Tanum. I butiken på Nordby är det en större andel norrmän som handlar. Det kan också vara så att butiken i Tanum inte fungerade som vi ville för att vi varit överrepresenterade då vi har fler butiker i området, säger Jon Erlend Ingvoldstad.

Vad som kommer hända med de tomma lokalerna är okänt. Tidningen har pratat med centerchefen Lars Carlén som svarade att han inte hade tid att svara på våra frågor.

I december flyttade barnbutiken BabyA in i shoppingcentret.