Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Vild biljakt i Tanum i natt

En norskregistrerad bil försökte natten till onsdagen köra ifrån polisen i Tanum. Efter den vårdslösa färden, som slutade i Fjällbacka, får polisen tag i två män varav en tas med.

Vid tvåtiden på natten mot onsdag försökte en polispatrull stoppa den norskregistrerade personbilen vid Grebbestad. Bilen stannade dock inte utan kör vidare mot länsväg 163 och trots flera försök att få bilen att stanna så fortsätter den.

Bilen körde mot Tanumshede och fortsatte sedan vidare mot Tegneby-Kämpersvik och Fjällbacka. Färden var enligt polisen stundtals väldigt vårdslös. 

- Det gick i hög hastighet och mot trafikregler, säger Stefan Gustafsson, presstalesman på polisen.

Polisen fick också vittnesuppgifter om att det eventuellt kunde röra sig om två bilar som hörde ihop och som polisen följde efter. Om det verkligen förhöll sig på det viset är inget som har kunnat styrkas.

- Vi kan inte utesluta det. Uppgifterna väcker naturligtvis intresse men vi kan inte se att det har varit så, säger Stefan Gustafsson.

Jakten pågick i nästan en timme, och allt eftersom anslöt fler polisbilar och till slut var det tre fordon som förföljde bilen. Omkring tjugo minuter i tre hittade polisen bilen vid en golfbana i Fjällbacka. Bilen var övergiven och man satte in hund för att söka i området. Hunden hittade två män, en norsk och en svensk medborgare. En av dem togs med för provtagning, misstänkt för narkotikabrott. En anmälan görs om grov vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken samt märkesförfalskning. Det är oklart vem som har kört bilen.

Bilen är hemmahörande i Norge och är inte anmäld stulen. Däremot är den falskregistrerad med skyltar som anmälts stulna i Norge.

Under biljakten beslutade polisens vakthavande befäl i regionen att man kunde använda spikmatta för att få stopp på bilen. Men det blev aldrig aktuellt eftersom det inte uppstod något tillfälle att använda den innan bilen hittades stillastående.