Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Mellegaardens foerskola skylt
Tillfällig lösning. Tanums kommun hoppas kunna inrymma en temporär förskola i ett bostadshus i Fjällbacka.

Tillfällig förskola till Fjällbacka

För att tillfälligt lösa problemen med brist på förskoleplatser i Fjällbacka vill kommunen nu upprätta en temporär förskola i ett bostadshus. Förskolan ska ha plats för omkring 15 barn.

Efter att ha kämpat med trångboddhet på förskolan i Fjällbacka ser nu problemet ut att få en lösning, åtminstone tillfälligt. Tanums kommun har ansökt om att få om ett tillfälligt bygglov för att göra om lokaler i ett bostadshus till en förskola. De tilltänkta lokalerna ligger på Målgården 1, söder om centrala Fjällbacka, i ett hus som i dag inrymmer flera lägenheter.

– Man kan säga att det är en del av en större plan för förskoleverksamheten i Fjällbacka. På sikt behöver vi bygga en ny förskola i Fjällbacka med fyra avdelningar men vi har ett kortsiktigt behov som vi måste lösa långt tidigare. Då har vi ett önskemål att få till en avdelning i det här huset, säger Lennart Christensson som är skolchef i Tanums kommun.

Lokalerna som kommunen hoppas kunna använda har använts som förskola tidigare och därför är förhoppningen att det inte kommer krävas några större ingrepp för att få lokalerna redo för att inrymma förskoleverksamhet igen.

Går allt som det ska skulle inflyttning kunna ske redan om några månader.

– Vi hoppas kunna få igång verksamheten under den tidiga delen av våren, säger Lennart Christensson.

Frågan om det tillfälliga bygglovet togs upp på miljö- och byggnadsnämndens möte förra veckan. Nämnden valde då att delegera beslutet till kommunens byggnadsinspektör Claudia von der Mülbe.

– Jag ska titta på ritningar över vad som ska göras i lokalerna och granska om det är förenliga med detaljplanen innan jag kan fatta ett beslut, säger hon.

Det har också skickats ut ett brev till de boende i huset med information om planerna. De har fram till den 9 februari att yttra sig om den tillfälliga förskolan.

Om bygglovet beviljas gäller det fram till den sista juni 2019. Enligt planritningen skulle förskolan inrymmas på ett plan där det finns ett större allrum, två lekrum, ett vilorum och ett kök. Förskolan ska ha plats för en avdelning med omkring 15 barn.