Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Helen Tengroth blev årets baldrottning

Det blev en kväll fylld med vackra klänningar, god mat och härlig stämning när den årliga trettondagsbalen anordnades på Tanumstrand i helgen.

Det var uppdukat för fest i den Blå hallen på Tanumstrand under lördagskvällen. Ett tiotal långbord med vita dukar och kandelabrar på, och runt om dem galaklädda gäster som glatt samtalade med varandra. Nina Jansson som startade balen för mer än tio år sedan sammanfattar det hela ganska bra.
– Vilket hav av människor, och alla är så glada. Det är som en stor familjefest, säger hon när hon tittar ut över rummet som är fyllt med balgäster.

Förutom en trerätters middag och underhållning kröntes också årets baldrottning under kvällen. I år gick utmärkelsen till Helen Tengroth som prisades för sitt engagemang och arbete som fritidsledare i Tanums kommun.
– Hon får priset för att hon är så härlig mot de unga. Hon är fantastiskt på att lyssna och se dem, säger Nina Jansson

Baldrottningen själv var överraskad och glad över utmärkelsen.
– Det är klart att det är kul och hedrande. Jag hade inte riktigt räknat med det. Det är inte så ofta det arbete som görs med ungdomar uppmärksammas på det här sättet, säger hon och blir hela tiden avbruten av bekanta som vill gratulera till utnämnandet.