Blåsig annandag (arkivbild).
Blåsig annandag (arkivbild).

Fransk joggare räddad ur havet

En man räddades ur det kalla vattnet i Hamburgsund, efter att folk i närheten hört hans rop på hjälp och kommit till undsättning.

ANNONS
|

Det var vid 11.16 på tisdagensom larmet kom om att en man hade trillat i vattnet från en brygga i Hamburgsund, Tanum. Mannen, som enligt Räddningstjänsten ska ha varit fransman, var ute och joggade när han sprang ut på bryggan.

– Han hade glidit i och gjort illa axeln eller liknande i samband med det, berättar Thomas Hjelm på Räddningstjänsten i södra Tanum.

Vattnet var djupt och mannen hade problem med att klättra upp på bryggan igen och skrek på hjälp. Som tur är hörde folk i närheten honom.

– Grannen sa att det var tur att det blåste mot huset, annars hade de aldrig hört att han ropade. Så det slutade lyckligt, säger Thomas Hjelm.

ANNONS

Både ambulans och helikopter var på plats för att föra mannen till sjukhus, men det slutade med att helikoptern inte behövdes och ambulansen körde honom till Norra Älvsborgs länssjukhus, Näl.

– Det är såpass kallt i vattnet att han blev ganska stel. Han var väldigt nerkyld och skakig, men han var fransman så jag förstod inte så mycket av det han sa, berättar Thomas Hjelm.

ANNONS