HEL HALVÖ. Petter Bostrøm-Hansen och hans Mette köpte Katteklåvan för tio år sedan. Nu vill de sälja fastigheten och köpa en båt i stället.
HEL HALVÖ. Petter Bostrøm-Hansen och hans Mette köpte Katteklåvan för tio år sedan. Nu vill de sälja fastigheten och köpa en båt i stället.

En hel halvö för 45 miljoner

Har du 45 miljoner över? Då kan du köpa Katteklåvan i Hamburgsund.

ANNONS
|

För det är precis det som prislappen på halvön längst ut i Hamburgsund ligger på. 45 miljoner kronor.

– Jag hoppas att det blir en köpare som kommer att tillbringa mer tid här än bara på sommaren.

Det säger Petter Bostrøm-Hansen som köpte fastigheten för lite drygt tio år sedan.

Redan då var den omskriven, med en prislapp på 19 miljoner kronor. När norrmannen Petter Bostrøm-Hansen och hans fru såg en liten annons i en tidning slog de till.

– Vi har ju lagt ner åtskilliga kronor på fastigheten sedan dess. Jag vill inte säga hur mycket, det är oväsenligt. Jag är inte fokuserad på pengar. Vi har renoverat huvudbyggnaden, byggt till ytterligare en familjebostad till vår dotter och två barnbarn, säger Petter Bostrøm-Hansen.

ANNONS

Lägg dessutom till bland annat båthus, gästhus, bryggor och en privat strand.

– Förutom alla pengar som vi har lagt ner, har vi lagt ner ännu mer kärlek på huset. Det här är en tioårig intensiv kärlekshistoria, säger nuvarande ägaren.

Förra veckan fyllde Petter och hans Mette 70 år. Innan de köpte Katteklåvan var de ägare till en marina utanför Oslo i 35 år.

Nu har längtan tillbaka till havet blivit för stor. Nu vill paret köpa en båt. En stor båt.

– Back to basics. Vi känner att vi inte kan ha både och.

Fast även om Katteklåvan är till salu, tänker de inte överge Hamburgsund. När fastigheten är såld och båten köpt, har paret tänkt ha båtplats i just Hamburgsund.

Petter är dock medveten om att det krävs "rätt" köpare, med "rätt" plånbok.

Leif Fourong från Svensk Fastighetsförmedling i Grebbestad anlitades som mäklare i förrgår. Katteklåvan har inte ens lagts ut på Hemnet eller annonserats ut i Sverige, men spekulanter finns det ändå.

– Det är redan flera kunder som hört av sig och vill komma hit på visning. Jag vet inte hur lång tid en försäljning kan ta. Men det här är ett väldigt spännande uppdrag, säger Leif Fourong.

ANNONS

ANNONS