"Det pågår diskussioner om en lösning"

Konkursförhandlingen om Tanum shoppingcenter har skjutits upp.

ANNONS
|

Det var i mars som tidningen rapporterade om att Tanum shoppingcenter hotas av konkurs. Det är Deutsche Bank AG som har begärt centrumets ägare, Oppen Fastighets AB i konkurs, eftersom företaget inte har kunnat betala sina lån.Företagets sammanlagda skuld till den tyska banken är drygt 386 miljoner kronor.

Påmåndagsmorgonenskulle konkursförhandlingen hållits i Uddevalla tingsrätt.

– Som det står i begäran till tingsrätten så har konkursförhandlingen skjutits upp. Det pågår en diskussion för en lösning men mer än så kommenterar jag inte, säger EricJohnson som är advokaten som företräder Deutsche Bank.

I dokumentet till rätten står det att det pågår förhandlingar mellan banken och shoppingcentret kring möjligheter till en lösning av situationen.

ANNONS

Såsent som i lördags rapporterade Strömstads Tidning om hur norrmannen och affärsmannen Olav Thon tillfrågats om att köpa shoppingscentrat.

– Det är riktigt att de vänt sig till oss och frågat om vi vill köpa fastigheten som rymmer Tanum Shoppingcenter, säger Ole Christian Hallerud som är koncerndirektör vid Olav Thon Gruppen med huvudkontor Sterners gata i Oslo.

Men diskussionerna har inte bekräftats av shoppingcentrumets ägare Kenneth Myrvold.

– Då får du väl tala med dem. Jag har som sagt inga kommentarer, sa han till Strömstads Tidnings reporter i helgen.

Inte hellerDeutsche Banks advokat vill kommentera och säga om diskussioner som pågår skulle handla om en affär.

– Jag kan inte kommentera vad diskussionerna handlar om. Vi undersöker möjligheterna om en lösning men än så länge ligger konkursmålet kvar och förhandlingen är uppskjuten, säger EricJohnson.

I begäran om att skjuta upp förhandlingen i tingsrätten är ett nytt datum satt till 12/4.

LÄS OCKSÅ: HUI: "En djärv satsning"

ANNONS