Nöjd vd. Björn Berntsson, Tanumsbostäder, fick inviga den nya hyreslängan på Bergsvägen i går.
Nöjd vd. Björn Berntsson, Tanumsbostäder, fick inviga den nya hyreslängan på Bergsvägen i går.

30 nya lägenheter i Tanumshede

I dag invigdes de 30 nybyggda lägenheterna på Bergsvägen i Tanumshede. Samtliga är redan uthyrda – de flesta av dem till ungdomar.

ANNONS
|

Vid dagens invigning av lägenhetslängan på Bergsvägen deltog bland andra kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd (M).

– Vi har efterfrågat fler små lägenheter till rimliga hyror, så det här är jättebra. Det är ett boende för olika skeden i livet, från de yngre som flyttar hemifrån till äldre som sålt sina hus och letar efter något mindre. Det är nära till kommunal service som bibliotek och vårdcentral, säger Liselotte Fröjd.

Vad tycker du om husen?

– Jag tycker det har blivit kanonfint.

Tidigare har det stått en sliten förrådslänga på platsen där de nya husen nu står. Tanumsbostäders vd Björn Berntsson säger att tanken att bygga nytt kom upp när hyreshusen bredvid renoverades.

ANNONS

– Vi tänkte att vi måste göra något med den här ganska sunkiga längan, och det har ju blivit jättebra.

Bygget har tagit cirka 18 månader och kostade omkring 40 miljoner.

Hyrorna ligger från 4 115 kronor för de minsta lägenheterna på 28 kvadratmeter, upp till 7 841 kronor för den största på 68 kvadrat.

Tanumsbostäders ordförande Lars Wennerås är mycket nöjd.

– Det är en fröjd att se det här nya området. Det har varit ett toppenprojekt och det har blivit precis som vi önskade. Bostadskön är fortfarande lång, men med 30 lägenheter uthyrda gör vi ett ganska bra hugg i den.

Nästa hyreshus som invigs är på Rylandsgatan ett stenkast bort. Där ska tio nya lägenheter invigas i början av september.

ANNONS