Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Poliser

Äldre par blev beskjutna genom fönstret

Ett äldre par i Rabbalshede blev beskjutna natten till nyårsafton. Det var vid 01-tiden som händelsen inträffade.

– Jag hade varit på toaletten och gått och lagt mig igen, men efter fem minuter vaknade jag av att jag hörde en bil. Den hade inga ljus tända, jag såg inga reflexer i taket. Bilen stannade och sedan small det något fruktansvärt, berättar mannen.

Sedan åkte bilen igen och han väckte sin fru. I sovrumsfönstret hade en kula gått igenom två av rutorna i treglasrutan och fastnat i trät.

– Vi ringde polisen som sa att det måste vara en raket. Nej, sa jag det är någon som har skjutit, jag är själv jägare så jag vet. Och hålet var alldeles runt. Vi är fortfarande chockade och uppskrämda. Vi har inga ovänner och jag vet inte vem som skulle kunna göra något sånt här, säger mannen.

Polisen kom senare till huset och säkrade tekniska spår. Kulan från vapnet sitter kvar i fönstret eftersom den inte gick att avlägsna utan att fönstret måste tas ur.

– Det blir på måndag när glasmästaren kan komma. Då ska vi kontakta polisen igen. Men jag kan inte förstå hur någon kan göra så här. Om de har tagit fel på hus? Eller om det bara är en galning? Men det är ett lugnt och tryggt område som vi har bott i under 40 år och det har aldrig hänt någonting. Nu vet jag inte om vi vågar sova hemma i natt, det känns väldigt oroligt och det är värsta är ovissheten, varför sköt han in i vårat fönster, undrar mannen.

Inre befäl Jonni Andersson hos Uddevallapolisen bekräftar att det inte finns någon hotbild mot paret.

– Utredningen fortsätter och när vi kan fastställa vad som har hänt rubriceras händelsen efter det, säger han.