Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Två poliser skulle kontrollera en bil i Uddevalla när föraren försökte smita från platsen. Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

  Poliser släpades med vid kontroll

  Två poliser skulle kontrollera en bil i Uddevalla när föraren försökte köra ifrån platsen. Polisen släpades då med bilen. När polisen lyckades gripa föraren sprejade han någon form av vätska i polisernas ansikten.

  Det var klockan 14.30 under lördagseftermiddagen som polisen stoppade en bil i en kontroll i Uddevalla. Bilen stannade först för att sedan försöka köra ifrån platsen samtidigt som polisen pratade med föraren.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Två polismän släpas då med fordonet.

  – Efter att polispatrullen stoppat bilen och en polisman pratar med föraren försöker föraren plötsligt backa, då håller båda polismännen fast och polismännen släpas med en kortare sträcka, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.

  Enligt henne ska poliserna släpats med cirka 10-15 meter innan det tog stopp när bilen körde in i polisbilen vid platsen.

  Sprejades med okänd vätska

  Poliserna får då tag i mannen och försöker sätta på honom handfängsel, men blir då sprejade i ansiktet med någon form av vätska.

  – Föraren sprejar någon form av vätska mot poliserna, vad de uppfattar som tårgas, säger Ulla Brehm.

  Behållaren till sprejen har tagits i beslag och kommer undersökas. Enligt Ulla Brehm ska ingen av poliserna ha fått några allvarliga skador.

  – En polisman har skadat en hand i samband med ingripandet, men ingen behövde köras till sjukhus, säger hon.

  Två personer i bilen

  Efter det tas den gripne mannen med till polishuset för förhör. Även en kvinna som satt i bilen fick följa med till polisstationen för förhör, men det är oklart om hon är misstänkt för något brott.

  Både den stoppade bilen och polisbilen kommer bärgas för teknisk undersökning. I nuläget är det oklart vad det rör sig om för brottsrubricering.

  Förundersökningsledaren tittar just nu på ärendet. Men ett flertal rubriceringar kan bli aktuella, troligtvis rör det sig om våld mot tjänsteman.