Polis varnar för en mycket brottsaktiv tjuv som man tror befinner sig i Fyrbodal just nu.
Polis varnar för en mycket brottsaktiv tjuv som man tror befinner sig i Fyrbodal just nu. Bild: Christina Blom

Polis varnar för ökänd bilinbrottstjuv

En tjuv som är specialist på att stjäla ur parkerade bilar tros vara aktiv i Fyrbodal. Nu varnar polisen för mannen.
– Han begår oerhört många brott, säger Stefan Gustafsson på polisen.

ANNONS
|

Polisen misstänker att en mycket brottsaktiv tjuv just nu är aktiv i Fyrbodal. Och då den här personen är väl känd av polisen, och har ett omfattande brottsregister, går polisen ut och varnar allmänheten.

– Hans stora intresse är att bryta sig in i bilar. Nu har man haft flera inbrott i bilar i Fyrbodalsområdet som pekar på den här mannen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

Mannen som polisen varnar för är i 50-årsåldern och hemmahörande i Göteborg. Men han är av polisen känd för att röra sig långa sträckor, tiotals mil, när han är aktiv. Han rör sig enligt polisen inom stora områden och begår då ett stort antal brott.

ANNONS

– Han begår oerhört många brott, han är notorisk. Han har en roman till brottslista om man ser till våra arkiv, säger Stefan Gustafsson.

Aktiv vid kyrkogårdar och motionsspår

– Det finns alltid anledning att uppmana folk att inte lämna kvar nåt i bilarna, men just nu är det extra angeläget, fortsätter han.

Mannen brukar enligt polisen välja ut större parkeringar där han vet att personer kommer att vara borta en längre stund. Ofta handlar det om till exempel motionsspår, ridklubbar och kyrkogårdar.

– Sen vill vi inte bara varna, vi vill gärna ha in uppgifter om personer som uppehåller sig på den här typen av parkeringar. Kanske nån ser en man som sitter kvar i bilen en tid. Vi vill gärna gripa personen på bar gärning.

Sefan Gustafsson tillägger att det också är viktigt att inte vänta med att polisanmäla ifall man drabbas, eftersom chansen att identifiera och gripa den misstänkte ökar ju snabbare polisen får kännedom om brottet.

Tips till polisen kan lämnas på telefon 11414.

ANNONS