Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Hasse Holmberg/TT

En död efter kraftig villabrand i Strömstad

Räddningstjänst och polis larmades till en fult utvecklad villabrand i Strömstad under torsdagskvällen. Räddningstjänsten tog ut en man ur den brinnande villan, men hans liv gick inte att rädda.

ANNONS
|

Larmet om branden kom klockan 22.20 under torsdagskvällen. Både polis och räddningstjänst var på plats vid en villa i Strömstad som fattat eld.

– Det är en fullt utvecklad brand, det ska ha varit lågor från taket, sa Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Enligt polisen gick räddningstjänsten in i villan efter att man fått veta att det funnits en person kvar där. En man togs ut ur huset, men hans liv gick inte att rädda. Han konstaterades avligen av läkare på plats.

Platsen avspärrad under natten

Vid 23-tiden hade räddningstjänsten lyckats få kontroll över elden. Men styrkan var kvar på platsen för kontroll.

ANNONS

– Det är släckt i stort och nu ska vi bara se till att det inte är glödbränder kvar. Men det var en fullt utvecklad brand, säger Glenn Domare Gustafsson, insatsledare vid räddningstjänsten.

Enligt räddningstjänsten ska det inte ha funnits någon spridningsrisk till närliggande hus.

Insatsen på plats kommer pågå under natten. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, eftersom brandorsaken inte är känd.

ANNONS