Brand på oljeraffinaderi i Lysekil

Det brann på Preemraff i Lysekil. Branden ska ha startat strax före klockan 08:00 på onsdagsmorgonen. Räddningstjänsten är på plats.

ANNONS
|

Ett larm kom in om brand i en ugn på oljeraffinaderiet Preemraff i Lysekil. Räddningstjänsten kallades till plats men branden har i första hand bekämpats av intern räddningstjänst på Preemraff.

– Ugnen är blockad så vi tillför ingenting till ugnen nu för att kylning av ugnen ska kunna pågå, säger Stig Nilson, kommunikatör på Preem.

Enligt Stig Nilson har Lysekils räddningstjänst lämnat platsen och nu arbetar bara Preemraffs interna räddningstjänst. Mycket vatten och skumvätska har används i släckningsarbetet men branden är nu släckt och kylningsarbete pågår. Hur omfattande skadorna är går inte att säga i nuläget.

– Vi kan inte säga än hur stor denna skadan är eller vad det beror på. Det får man inspektera när man kylt ugnen och kommer in i anläggningen igen, säger Stig Nilson.

ANNONS

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden och produktionen kan fortgå.

– Säkerheten är det viktigaste för oss. Ingen har kommit till skada men vi har utrymt den delen av raffinaderiområdet. Vi har inte stängt av produktionen men vi har förändrat produktionsmönstret, säger Stig Nilson.

ANNONS