Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fredrik Christensson Centerpartiet
Fredrik Christensson (C). Centerpartiets nationella talesperson för ungas jobb, högre utbildning och forskning.

Vill satsa på elevhälsa

I ljuset av den tuffa situationen som Skolinspektionen identifierat på Strömstiernaskolan diskuterade Strömstads Tidning trygghet i skolan med riksdagsmannen Fredrik Christensson (C).

Handlingsplanen för att lösa de stora problem som Skolinspektionen funnit på Strömstiernaskolan presenterades för lärarkollegiet i onsdags.

Dagen efter var riksdagsmannen Fredrik Christensson (C) på plats i Strömstad för att diskutera utbildningsfrågor med bland annat barn- och utbildningsförvaltningen i Strömstad. Besöket var inte relaterat till situationen på Strömstiernaskolano. Men Fredrik Christensson, som kommer från Lysekil, är medveten om problemen som Skolinspektionen lyfter fram, med slagsmål i skolkorridorerna, otrygghet och bristande studiero.

– Vi tittar mycket på de här frågorna i riksdagsgruppen. Här behöver man satsa på elevhälsan för att kunna bemöta elever som har problem hemma och i skolan. Skolan måste gå in och stötta elever som behöver stöd, och då behöver skolan i sin tur få stöttning från nationell nivå. Det kan skilja mycket mellan olika kommuner vad gäller resurser till elevhälsa.

Han anser att även lärarna måste få mer stöd.

– Lärarna är den viktigaste resursen i skolan och det är lärarna som är garanten för en bra studiemiljö. Vi vill satsa på en nationell pott för kompetensutveckling för lärare. Lärarna bör också få minskad adminsistration för att få mer tid för sitt pedagogiska uppdrag, säger Fredrik Christensson.