Victoria plockar skräp

Kronprinsessan Victoria är på plats på Nordkoster och har ägnat en stund åt att plocka skräp tillsammans med skolelever.

ANNONS
LocationNordkoster||

Det är en vacker och solig dag på Nordkoster. Punktligt klockan 13 kommer båten med kronprinsessan Victoria och hennes följe, och hon stiger i land och hälsar på barnen från Kosters skola.

- Vad fin du är med alla halsbanden, säger hon till en flicka.

Även Bojarskolans klass 3 från Strömstad presenterar sig. De har vunnit pris för skräpplockning och berättar för prinsessan att de gått till en bäck vid skolan och hittat konstiga saker.

- Där låg en kniv, en kaffebryggare och en tvättmaskin, säger en flicka.

Nationalparkschef Anders Tysklind berättar om upplägget för dagen.

- Nu ska vi vandra. Först till Basteviken, sedan med högre tempo till Vettnet.

ANNONS

Under promenaden ner till Bastevikens strand samtalar Victoria med några av barnen.

- Hur har din resa varit, frågar en flicka.

- Resan har varit fin. Vi åkte från Stockholm i morse med flyg. Sedan åkte vi båt länge, säger Victoria.

- Jag tycker Strömstad är väldigt vackert, tillägger hon.

- Ja, men det är rätt litet. Jag bor i New York. Det är ganska stor skillnad, säger en pojke som uppenbarligen rest betydligt längre än kronprinsessan.

Vid Basteviken stannar karavanen av människor som gått från Västra bryggan.

Victoria får en liten lektion av treorna från Bojarskolan om vad man ska titta efter och vad man brukar hitta längs stränderna. Hon frågar om hur man sorterar skräpet efteråt.

Victoria och skolbarnen går längs stranden och plockar upp varenda bit skräp de hittar. Solen gassar och även många vuxna hjälper till att plocka stranden ren.

När de är färdiga följer en rask promenad genom Nordkosters vackra natur, till Vettnet där Victoria ska åka vidare med båt till Naturum på Sydkoster.

ANNONS