Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/9
ANNONS ▼

Startar restaurang ihop

Nu ska gamla Hällekindsbadens restaurang drivas i ny regi – av Mikael Karlsson och Johan Sköld. De är just i startgroparna för att dra igång.

Med utsikt över stranden och vattnet tronar gamla Hällekindsbadens restaurang, som under ett antal somrar drivits av olika ägare. Nu arrenderas stället av Mikael Karlsson, "Korv-Micke" alltså, och Johan Sköld. Tillsammans vill de återställa restaurangen till sin forna glans – i liten skala.

– Det blir god och enkel mat, i bohuslänsk stil. Vi jobbar som på en liten gård, i så hög mån som möjligt vill vi producera grönsaker, kryddor och liknande på plats, säger Johan Sköld.

Huset byggdes på sena 1800-talet och de nya ägarna har plockat fram diverse möbler och pinaler från olika tidsepoker ur gömmorna. Inredningen kan beskrivas som shabby chic.

– Huset såg lite tråkigt ut när vi kom hit, men nu har vi pyntat upp det, säger Mikael Karlsson.

I ett hörn av restaurangen har de inrett en avec-hörna där man kan slå sig ner i en av sofforna med en konjak. Och så har de byggt en bar, med räklådor på väggarna som en liten bohuslänsk detalj. På väggarna hänger också foton av Mikaels far, den välkände Strömstadsfotografen Uno Karlsson.

– Han har fått hållas med sin egen utställning här, säger Mikael karlsson.

Johan Sköld har tidigare bland annat arbetat på Hotell Ekenäs och på diverse finkrogar i Stockholm. Mikael Karlsson är en välkänd profil i Strömstad som tidigare bland annat drivit korvkiosk i stan, och synts i program som Grillmästarna och Sveriges mästerkock.

Grillen kommer att stå i fokus för matlagningen under sommaren. De har också börjat brygga öl och tanken är att det ska bli ett mikrobryggeri på stället.

– Tanken är att vi ska snygga upp det gamla tvätthuset, det som ser ut som ett spökhus därute, och göra det till bryggeri, säger Johan Sköld.

Jag får smaka på råölen, som ännu inte jäst och fermenterat.

Restaurangen kommer att ha öppet på helgerna från och med Kristi himmelfärds dag, och sedan varje dag från midsommar och sommaren ut.

– Sedan har vi pratat om att ha bröllop, födelsedagsfester och liknande här. Huset passar ju väldigt bra för det, säger Johan Sköld.

Det är de två med familjer som kommer att jobba på restaurangen, plus två anställda till.

– Maten är vårt största fokus, så alla ska vara kockar som jobbar här, säger Johan Sköld.

Sommaren kommer att bli viktig för de två entreprenörerna.

– Sommaren måste bli bra. men jag har en bra feeling, säger Johan Sköld.