Båtviken. I förgrunden det omdiskuterade huset på Kebal 1:33, föremål för rivningsbeslut under flera år.
Båtviken. I förgrunden det omdiskuterade huset på Kebal 1:33, föremål för rivningsbeslut under flera år.

Sakägare får tycka till om Båtvikenplanen

Nu är den nya detaljplanen för Båtviken, som bland annat innefattar det omdiskuterade huset på Kebal 1:33, utskickad till sakägarna för att de ska yttra sig.

ANNONS
|

Den 20 april fattade miljö- och byggnämnden beslut om att sända ut Båtvikenplanen för granskning. Nu har sakägarna fått handlingarna skickade till sig och deras svar ska vara inne senast den 6 juli.

På planområdet finns 19 enskilda fastigheter, nästan samtliga bebyggda med fritidshus.

Det är ägarna till fastigheterna Kebal 1:38, 1:33 och 1:42 som har ansökt om den nya detaljplanen och som förbundit sig att stå för kostnaderna för densamma. Den senare, Kebal 1:33, har under lång tid varit föremål för både diskussion och rättsliga tvister då huset är uppfört i strid med gällande detaljplan, på prickmark där man inte fick bygga, och därför haft ett rivningsbeslut hängande över sig under flera år. Samtliga domar i fallet har också utfallit till ägarens nackdel.

ANNONS

Men det finns fler hus i området som på olika sätt inte följer de gällande byggnadsplanerna.

Den nya detaljplanen, som den föreligger i granskningshandlingarna, har inte ändrats i så stor utsträckning jämfört med hur den såg ut när planen gick till samråd. Främst handlar det om att de tillåtna höjderna för husen har justerats.

I planförslaget föreslås en ökning av byggnadsarean från 180 till 200 kvadratmeter. Det motiveras med att större tillåtna hus kan underlätta för att få fler helårsboende till området.

Nu har sakägarna några veckor på sig – den 6 juli ska deras svar vara inne.

ANNONS