Fantombild. Så här såg han ut, mannen som hittades på ett gärde i Näsinge i augusti 2014, enligt Facelabs rekonstruktion.
Fantombild. Så här såg han ut, mannen som hittades på ett gärde i Näsinge i augusti 2014, enligt Facelabs rekonstruktion.

Polisen har fått flera tips om Näsingemannen

Jackan som hittades av svampplockare i Näsinge har inte hjälpt polisen i mordutredningen. Däremot har fantombilden gett flera tips.

ANNONS
|

Det var i början av augusti i år som ett par svampplockare hittade en trasig gammal jacka alldeles i närheten av stället där Näsingemannens skelett påträffades två år tidigare.

Nu har polisens tekniker analyserat jackan – utan att ha hittat några spår att gå vidare med.

– Vi har undersökt jackan men kommit fram till att det inte finns några spår kvar. Den har legat utomhus för länge för att några dna-spår ska kunna säkras, säger kriminalkommissarie Sten-Rune Timmersjö som håller i mordutredningen.

Han utesluter inte att jackan kan ha tillhört Näsingemannen.

– Vi lägger den åt sidan så länge men vi behåller den i utredningen, och vi har den i åtanke om något kommer upp.

ANNONS

För en vecka sedan gick polisen ut med en fantombild som föreställer den döde mannen, utifrån vad en brittisk expert kunnat få fram genom studier av kraniet.

Bilden gick ut i media, bland annat Strömstads Tidning, vilket har lett till flera tips till polisen.

– Det har gett mellan 5 och 10 tips som vi jobbar med. Några från Sverige och några från utlandet, säger Sten-Rune Timmersjö.

Hur intressanta är de tipsen?

– Inget man direkt ramlar baklänges för, men det är positivt att folk hör av sig, och flera tips kan ju komma in framöver. Vi har fått lite mer att jobba med.

Det var i augusti 2014 som ett par boende i Näsinge stötte på ett kranium på ett gärde när de rastade hunden. Polisen startade då en mordutredning, som fortfarande pågår.

ANNONS